El London City Quartet porta a Sant Cugat l'última creació del santcugatenc David Bozzo


  • Comparteix:

El quartet anglès London City Quartet ha interpretat per primera vegada a Sant Cugat la darrera obra del compositor santcugatenc David Bozzo Quartet de Corda n.2, que es va estrenar a Londres al gener pel mateix quartet britànic. Després de passar per València i Barcelona, el cicle de concerts anual David Bozzo ha arribat aquest dissabte a la ciutat del compositor.

La Casa de Cultura ha acollit aquest concert que forma part del cicle David Bozzo que, segons el mateix compositor en declaracions a Cugat.cat, fa un cop més una aposta per les noves músiques.

David Bozzo

Una de les filosofies del cicle és promoure nova música i aquest any no és una excepció. Per començar hi ha una obra clàssica del compositor Dmitri Schostakovich i la segueixen tres obres d'estrena.

A més de la peça de Bozzo, el quartet també ha interpretat les últimes obres del compositor valencià Brian Martínez i del britànic Peter Fender. El primer violí del quartet britànic, Francisco Jimeno, destaca el 'repte' d'estrenar obres sense tenir cap referència sonora.

Francisco Jimeno

Sempre és un repte tocar obres d'estrena, perquè mai les ha tocat ningú abans. Has de crear el so i conèixer l'obra i el compositor des del principi, sense tenir referències de com ha de sonar.

El concert ha començat amb una peça del compositor post romàntic Dmitri Schostakovich. Aquest és el 7è cicle de concerts David Bozzo amb què el santcugatenc presenta anualment les seves obres a la ciutat. El catàleg de composicions de Bozzo inclou des de música per a instrument sol fins a música simfònica.

about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.