'Canvi de marxa' mostra a prop de 800 alumnes els perills de la carretera amb experiències reals


  • Comparteix:

Gairebé 800 alumnes de quart d'ESO de set centres de Sant Cugat han reflexionat aquest dimarts al Teatre-Auditori sobre els riscos a la carretera amb la representació de 'Canvi de marxa'. Es tracta de la 6a edició d'un muntatge per conscienciar els joves sobre els perills i inculcar-los bones maneres i comportaments al volant, a través de testimonis reals que han viscut accidents en primera persona. Hi han participat el Pinar, l'European Internacional School, el Thau, l'Angeleta, el Leonardo, el Pla i Farreras i l'Arnau Cadell.

'Canvi de marxa' és una activitat educativa que busca donar consells i alertar dels riscos al volant als joves a través de projeccions audiovisuals, una breu representació teatral i testimonis reals d'accidents, ja siguin treballadors o víctimes. La tinenta d'alcalde de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, explica que és un muntatge impactant que serveix per conscienciar els joves dels perills de la carretera. Paraira considera que, després de sis anys, els assistents no 'surten igual' després de veure-ho.

Cristina Paraira

En les altres edicions hem constatat que tots els joves surten molt més conscients de tots els perills que pot implicar una mala conducció. No es tracta d'agafar por a l'hora d'agafar un vehicle, sinó conscienciar per agafar-lo en condicions òptimes.

Els assistents s'han trobat amb un ambient festiu a l'entrada del teatre per contextualitzar una situació que pot derivar en accidents amb l'ús de l'alcohol i les drogues. El muntatge enllaçava una representació de dos actors amb presentacions multimèdia i les experiències pròpies d'una policia local, un bomber, un treballador del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i de dues víctimes d'accidents de trànsit.

Es tracta d'una iniciativa de la Fundació Mutual de Conductors i el Servei Català de Trànsit (SCT), amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Policia Local.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.