120 alumnes del CreaNova i el Thau participen a la projecció conjunta de la docusèrie 'Comtes'


  • Comparteix:

120 alumnes de l'escola Thau i el col·legi Creanova han participat aquest dimecres a la projecció conjunta de la docusèrie 'Comtes', una producció de la Xarxa de Comunicació Local. La iniciativa posa en valor aquesta obra, dirigida per Carles Porta, autor del guió amb Albert Sánchez Piñol, com a eina educativa. Professors i alumnes estan d'acord en considerar-ho una forma 'més realista' d'acostar-se a aquest període històric.

La producció, d'una hora i 40 minuts, reconstrueix el regnat de quatre comtes que es van succeir entre els segles IX i X: Guifré el Pilós, Guifré Borrell, Sunyer I i Borrell II. Després de veure el llegat de tots quatre, els alumnes tenen clar quin és el seu preferit. Biel Serra, Alexandra Arnau i Matías Ginés han assenyalat el primer, Guifré el Pilós, com el més important.

Alumnes

Guifré el Pelós perquè va tenir una gran valentia. / Ha sigut el primer i, encara que no sigui el més important, ha estat el millor. / Va ser qui va tenir capacitat de canviar la història.

Per als professors, 'Comtes' és una eina didàctica que complementa la feina a classe, com ha explicat la professora del Creanova Marta Bernabé.

Marta Bernabé

Aquest tipus de docusèrie els aporta una experiència molt més realista i a partir d'aquesta docusèrie han après com fer una anàlisi històrica d'uns fets.

Més d'un miler d'alumnes d'arreu de Catalunya han participat en la projecció.


about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.