Els Gausacs tornen amb barreja d'emocions del taller de castells a Lledoners amb Romeva


  • Comparteix:

El taller de castells dels Gausacs a Lledoners deixa emocions contraposades a la colla. D'una banda, l'alegria de retrobar-se amb Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Cuixart, que també s'ha sumat al taller, i d'una altra, la 'injustícia' pel seu empresonament. L'activitat, que ha desplaçat una quarantena de castellers, ha tingut una bona acceptació entre els reclusos, segons els membres de la colla, i al voltant d'uns 160 presos s'hi han sumat.

El retrobament amb Romeva ha deixat marca en els castellers desplaçats fins al centre penitenciari. Una d'elles, Anna Ibáñez, ha destacat la participació tant de l'exconseller santcugatenc com de Jordi Cuixart en dos pilars com 'un dels moments més emocionants'. De la seva banda, Biel Samsó ha explicat que tant la presó en sí com els reclusos son 'totalment diferent' a com se'ls havien imaginat.

El taller ha consistit en diversos pilars i alguns castells de mida menor, ja que el fet de no poder comptar amb canalla impedeix alçar construccions altes. Com a conclusió més enllà de la càrrega sentimental, els Castellers de Sant Cugat s'enduen que cal seguir treballant el fet casteller a les presons, com els ha demanat Romeva, i la sensació d'haver generat expectació al centre penitenciari, segons han explicat a Cugat.cat, treballadors del centre els han assegurat que era dels tallers més demandats.

Anna Ibáñez

S'hi ha apuntat en Jordi Cuixart també i, de fet, un dels moments més emocionants per nosaltres és en Raül i en Jordi fent un pilar, juntament amb molts altres companys seus de la presó.

Biel Samsó

Entres en un lloc on tu després sortiràs i la gent que hi ha no. És una pel·lícula totalment diferent a la que et podries imaginar.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.