300 quilòmetres en bicicleta per l'Himàlaia després de superar un càncer de mama


  • Comparteix:

Cinc dones que han vençut el càncer de mama emprenen el 13 de novembre la 4a edició del repte Pelayo Vida contra el càncer de mama, que enguany és un viatge de més de 300 quilòmetres en bicicleta de muntanya per la vall de l'Annapurna, a l'Himàlaia. Cugat.cat ha acompanyat la preparació de la Noelia, una de les expedicionàries, que ha passat el reconeixement mèdic i les proves d'esforç al mateix lloc on es va tractar de la malaltia, a l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC).

El recorregut cobreix la distància que separa les ciutats nepaleses de Pokhara i Lo Manthang a una alçada de més de 4.300 metres. La Noelia és la primera dona catalana que participa del repte. La idea li sorgeix quan un excompany de feina, de l'assegurança Pelayo, li parla del projecte en el moment en què passava la malaltia. Tot i haver fet esport tota la vida, mai no ha fet cap expedició d'aquest tipus i, segons explica, el més complicat ha estat aprendre aspectes tècnics d'anar amb bicicleta, un vehicle que havia 'tocat poc'.

La Noelia assegura que l'esport la 'fa feliç' i que el principal motiu que l'ha portat a emprendre l'aventura és donar aquest missatge a dones que pateixin o puguin patir càncer en un futur. La importància de practicar habitualment esport i de mantenir una alimentació sana 'ajuda' a lluitar contra una malaltia com aquesta. A més, l'expedicionària explica que 'la superació personal' de fer un repte com aquest també vol que serveixi com a exemple per a les 'lluitadores' que la pateixen.

National Geographic oferirà el dia a dia de l'expedició a través del seu web i televisió i, posteriorment emetrà un documental rodat a Annapurna.

Noelia

Sobretot volia donar esperança, que d'això se surt. És molt important una actitud positiva i l'esport no et cura, però t'ajuda. T'ajuda a ser més feliç, com és el meu cas.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.