El Teatre-Auditori reuneix Blaumut i l'ONCA en una fusió de cordes per als sentits


  • Comparteix:

Hi ha còctels que s'han de tornar a tastar i això és el que han fet aquest dissabte a Sant Cugat els Blaumut i l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA). El Teatre-Auditori ha estat l'escenari del retrobament de la banda de pop-folk i l'orquestra liderada per Gerard Claret, que s'han mostrat solvents a l'hora de fusionar el violí i violoncel dels de Xavi de la Iglesia amb els 11 músics de la formació andorrana. 'Fusió Blaumut & ONCA' ha estat una excusa per constatar com li agrada l'ONCA sortir-se del seu registre habitual.

El director concertino de l'orquestra, Gerard Claret, considera enriquidora l'experiència, després d'aquell primer experiment a l'Auditori Nacional d'Andorra ara fa dos anys. Per Claret la col·laboració és fàcil, donat el precedent, i una oportunitat nova per als seguidors de Blaumut de revisar el repertori de la formació i els temes del nou disc 'Equilibri'. És per això que no van faltar 'Vint-i-un botons' o imprescindibles com 'Pa amb oli i sal'.

Un concert per anar tancant la gira del quintet de Barcelona i obrir nous camins per unir cordes, d'aquí i d'allà, amb violins i violoncels com a nexe natural.

Gerard Claret

Quan dos estils de música es troben l'esforç de cadascuna de les parts és enriquidor i això és el que arriba al pública.


about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.