El comerciants de Sant Cugat celebren l''Estocs a Fora' preocupats per les vendes


  • Comparteix:

Els botiguers de Sant Cugat lamenten 'el mal' que està fent l'àrea verda d'aparcament al comerç del centre, però valoren propostes com l''Estocs a Fora' d'aquest dissabte per incentivar les compres. Els establiments de Sant Cugat han omplert l'eix comercial amb ofertes atractives per fer calaix i millorar els números de la temporada d'hivern. L''Estocs a Fora' és una iniciativa organitzada per l'associació Sant Cugat Comerç (StC) que se suma a d'altres impulsades per l'entitat com 'La Nit en Blanc' i el dia de la 'Botiga al carrer'.

A pocs dies de posar punt final a les rebaixes d'hivern, StC organitza aquesta jornada com a revulsiu per al comerç de la ciutat. 'Amb iniciatives com aquesta es nota el benefici, a més de desfer-me dels estocs ho noto al calaix', ha explicat el responsable de Bäbler Sant Cugat, Jorge Bäbler. Una opinió que comparteix l'encarregada de Borsache, Loli Ruano, qui apunta que 'tot i la feina que suposa sortir al carrer, la gent s'anima més a entrar a la botiga'. Per contra, Ruano creu que 'amb tantes rebaixes i descomptes la gent està desorientada'.

Ara bé, els comerciants consultats coincideixen que 'la dificultat per aparcar' espanta els veïns de la ciutat que 'acaben marxant a àrees comercials'. Els botiguers consultats per Cugat.cat apunten que un dels culpables de la baixada de les vendes és la implantació de l'àrea verda d'aparcament. 'La freqüència de pas de vianants a l'eix comercial ha caigut entre un 20 i un 25%', ha puntualitzat la responsable de Z Sant Cugat, Maria José Paniagua.

També n'hi ha que aprofiten l''Estocs a Fora' per donar-se a conèixer, com és el cas de la botiga de roba Rita Love. Una de les seves propietaries, Alba Medrano, ha explicat que la iniciativa li permet estar en un lloc amb 'molta freqüència de pas'.

Preocupació per a la supervivència del comerç
El president de StC, Jesús Carballo, en una entrevista al 'Sant Cugat a fons', alertava que la situació del comerç local és 'gairebé crítica'. Els canvis en les tendències de compra, la força del comerç on-line i l'àrea verda com els detonants d'aquest fet que amenaça, segons Carballo, d''expulsar el comerç del centre de la ciutat'. Segons dades de l'associació, 16 botigues adherides han tancat durant el 2018, cinc ho faran en pròximes dates i només dos dels casos han estat per jubilacions sense relleu.

Jorge Bäbler

És un dia on fem net i va molt bé. La gent té ganes de comprar i hi ha moviment. L'Estocs a fora' també serveix d'aparador de la nova temporada perquè la gent compra de tot.

Loli Ruano

La gent que està a els afores de Sant Cugat no baixa caminant al centre i això a nosaltres, el comerç petit, ens afecta moltíssim.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.