Viatges mensuals a mons alternatius amb un gurú santcugatenc de la ciència ficció


  • Comparteix:

Excursions a mons alternatius sense moure's físicament. Així viatgen, una vegada al mes, una desena de membres del club de lectura de ciència ficció que organitza El Celler de Llibres. El van iniciar fa dos anys, capitanejat pel santcugatenc Miquel Barceló, un dels catalans més entesos en el tema. Barceló ha escrit pròlegs de llibres del gènere i també ha elaborat guies de lectura per entendre aquest estil literari.

'Teníem un club de lectura generalista, però volíem abordar el tema de la ciència ficció, ja que a la llibreria som molt fans', explica Pablo Giménez, propietari de l'establiment. Per això, explica, van pensar en Barceló per coordinador el club de lectura. Una proposta que el santcugatenc va acceptar encantat.

'La ciència ficció ens permet viatjar a altres móns, alguns millors que els actuals. Per alguns, els llibres d'aquest gènere poden ser prospeccions de futur o profecies autocomplides', detalla Barceló, que explica que fins ara han abordat clàssics com 'Fahrenheit 451' o 'El fin de la eternidad', entre d'altres.

Per als assistents, es tracta d'una activitat que els permet aprofundir en la literatura que els agrada i debatre el contingut amb els companys. 'M'ajuda a sortir de la zona de comfort literària i a conèixer nous títols', explica Sergi de la Cruz, que hi participa des dels inicis. Núria Rasós és una altra de les participants del club. Fa quatre mesos que hi és, però està molt satisfeta. 'Tracten els llibres que m'agraden i es genera molt debat', precisa.

Miquel Barceló

Permet pensar en un cert relativisme cultural. Creure que el lloc on vivim i la manera en com ho fem no és la única possible i que els ésser humans ens podríem organitzar de manera diferent.

Assistents

Em treu de la zona de comfort. Et fa obrir la ment. / Es comenten els llibres, et fa pensar. En Miquel en sap molt i les temàtiques són molt enriquidores.




about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.