Una manifestació massiva i un tall a FGC fan notar la vaga del 21-F a Sant Cugat


  • Comparteix:

La vaga general convocada per la Intersindical-CSC ha deixat a Sant Cugat una jornada de blanc sobre negre. Mentre que les accions de protesta s'han fet notar amb un tall a les vies dels FGC per part d'una cinquantena de persones i la manifestació de suport ha estat massiva, els centres educatius, sanitaris i municipals han funcionat sense incidències, tot i el seguiment de la vaga. Bona part dels comerços del centre han obert les seves portes i a la mobilitat de les principals vies de l'entorn no s'han registrat incidències.

Tall de vies i mobilitat
Moment del tall, a les set del matí / Foto: Cugat.cat
Moment del tall, a les set del matí / Foto: Cugat.cat
La normalitat de primera hora de matí s'ha interromput quan una cinquantena de persones ha saltat a les vies dels FGC a l'estació de Sant Cugat, fet que ha obligat a tallar la circulació en aquest tram durant tres quarts d'hora. Al crit de ‘Llibertat presos polítics’ i ‘Vaga general’, s'ha mantingut la protesta fins que els Mossos d'Esquadra els han desallotjat. Cinc persones han estat identificades, segons el comitè de vaga. La membre del col·lectiu, Núria Bou, ha llegit un manifest en què titllava d''hipòcrita' el govern de la Generalitat, que 'ha animat a la vaga i després ha enviat els Mossos per impedir-la'. Bou ha qualificat l'actuació policial de 'bèstia' i ha assegurat que no s'ho esperaven perquè estaven manifestant-se pacíficament.

Amb el desallotjament, el servei ha tornat a funcionar amb els serveis mínims decretats i s'ha recuperat la normalitat. Aquesta ha estat la tònica a les vies de circulació de l'entorn durant el matí, així com en el comerç local, que majoritàriament ha obert les seves portes. Segons el Servei Català de Trànsit, s'ha reduït un 11,4% la mobilitat a les entrades i sortides de l'àrea metropolitana a primera hora del matí respecte a un dijous habitual.

Funcionament de serveis públics
Els centres escolars han funcionat amb la normalitat d'un dia de vaga general / Foto: Cugat.cat
Els centres escolars han funcionat amb la normalitat d'un dia de vaga general / Foto: Cugat.cat
Als centres sanitaris, educatius i municipals de Sant Cugat la jornada no ha registrat cap incidència destacable, segons les fonts consultades per Cugat.cat. El seguiment als CAP de Sant Cugat ha estat del 5,8%, ha xifrat a Cugat.cat l'empresa gestora, MútuaTerrassa. En el cas dels serveis municipals, segons l'alcaldessa, Carmela Fortuny, el seguiment ha estat massiu i ha superat el 80% a l'Ajuntament.

El funcionament d'aquests serveis està garantit pels serveis mínims decretats per les diferents administracions responsables.

Manifestació i concentració
La manifestació al pas per la Rambla del Celler / Foto: Cugat.cat
La manifestació al pas per la Rambla del Celler / Foto: Cugat.cat
Centenars de persones s'han sumat aquest dijous a la manifestació en suport de la vaga general convocada per la Intersindical-CSC. La mobilització ha sortit de la plaça de Lluís Millet, on s'ha llegit un manifest, i ha arribat fins a la plaça de la Vila, on s'ha concentrat davant l'ajuntament. Allà s'ha aplegat gairebé un miler de persones.

Després, al migdia, ha tingut lloc un dinar popular a la plaça de l'U d'Octubre. Tot plegat en una jornada que ha culminat a la tarda amb la manifestació de Barcelona, on s'han aplegat 200.000 persones, segons les entitats convocants.

Al llarg de la jornada, el 112 ha rebut 12 trucades per incidències relacionades amb la vaga des de Sant Cugat.

Núria Bou

Respecte el tall d'aquest matí, pensem que l'actuació policial ha estat molt bèstia. No ho pensàvem, nosaltres estàvem pacíficament i hem marxat quan ens han dit que marxéssim.

Carmela Fortuny

Un seguiment m'atreviria a dir que molt important dels veïns i veïnes de Sant Cugat en una vaga pels drets socials i laborals però també pel moment del país. I a més feta des del civisme.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.