Romeva publica el segon llibre des de la presó: un recull d'esbossos irònics sobre el judici


  • Comparteix:

L'exconseller santcugatenc Raül Romeva ha publicat el seu segon llibre des de la presó. En aquesta ocasió i sota el títol 'Des del banc dels acusats', Romeva ha fet un recull de dibuixos acompanyats de text que plasmen les seves impressions i el que ha viscut durant els quatre mesos que ha durat el judici al procés amb l'objectiu de fer 'reflexionar sobre la situació actual i el futur'. Així ho ha assegurat l'eurodiputada d'ERC, Diana Riba, durant la presentació del llibre dissabte a la llibreria Pati de Llibres i en la qual s'ha acompanyat del vicepresident del Govern, Pere Aragonès.

'Des del banc dels acusats' recull els esbossos que Romeva ha fet durant els quatre mesos del judici al Tribunal Suprem. Sense apropar-se a una crònica es tracta d'un testimoni en primera persona, sovint amb un punt d'humor, del que han viscut durant aquests mesos.

Més d'una seixantena de persones han deixat petit el pati interior de la llibreria per escoltar què hi ha darrere d'aquest nou llibre de Raül Romeva, condemnat a 12 anys de presó per sedició, i quin és el missatge que es transmet. La parella de l'exconseller, Diana Riba, ha volgut transmetre als assistents que es tracta d'un llibre que, malgrat 'no ha sigut fàcil', a en Romeva 'li ha fet molta il·lusió'. Riba ha explicat que és un llibre de caricatures a través del qual es vol transmetre 'com s'ha anat produint el judici' i com era el dia a dia de l'exconseller a la presó. Ha remarcat, però, que són dibuixos 'amb humor' i que és la manera de 'poder portar' el fet d'estar empresonat. 'Hi poden posar molta repressió que nosaltres hi posarem molt d'humor', ha sentenciat Riba.

Al final de la presentació, els assistents han pogut comprar el llibre i endur-se'l amb la firma del seu autor. La campanya Free Romeva ha personalitzat unes estampes amb una caricatura feta per Romeva, que Diana Riba ha deixat plasmada als llibres del públic.

'Des del banc dels acusats' és el segon llibre que l'exconseller santcugatenc, Raül Romeva, ha publicat des de la presó. El primer, 'Esperança i llibertat', es va presentar a Sant Cugat a principis del 2019.

Diana Riba

De com s'ha anat produint el judici i com era el seu dia a dia a la presó. És un llibre d'esbossos amb humor, un llibre de caricatures. Un dels primers consells que ens van donar és que a la presó una de les coses que has de tenir present per poder-ho portar és l'humor.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.