L'Handbol Sant Cugat planta cara, però es veu superat per un efectiu Mataró

L'Handbol Sant Cugat ha perdut a casa contra el Joventut Handbol Mataró (25-28) en el partit corresponent a la jornada 17 del grup D de la Primera Divisió Estatal. Els vermell-i-negres han anat de menys a més i han passat de perdre d'11 punts a situar-se a només un del Mataró a menys de dos minuts pel final. Aquesta derrota manté el Sant Cugat a la catorzena posició amb 10 punts, a quatre del descens.

El Mataró ha tingut una sortida elèctrica en el partit per situar un marcador parcial d'1-5 al minut 6. Aquesta diferència inicial ha condicionat el joc dels santcugatencs durant la resta d'un partit que se'ls ha complicat de valent.

A mesura que ha avançat la primera meitat, els vermell-i-negres han començat a trenar jugades més efectives de cara a porteria, però en defensa han seguit concedint massa al Mataró. Així han arribat tots dos equips al descans, amb un 8-15 que ha evidenciava la superioritat visitant.

Amb la represa del joc, el Mataró ha refermat el seu domini en el joc, i s'ha mantingut intractable en atac i, per moments, més rocós en defensa. Els maresmencs han ampliat el seu forat fins als 11 punts, arribant a establir un marcador parcial de 23-12 a l'equador de la segona meitat.

A partir d'aquí, el Sant Cugat s'ha refet i ha aconseguit aturar l'hemorràgia defensiva alhora que s'ha mostrat més resolutiu de cara al gol. En set minuts, els de Xavi Vilella han passat de perdre d'11 punts a fer-ho només per 1.

Amb un pavelló exaltat, els vermell-i-negres han situat un 24-25 feia somiar amb la victòria quan faltaven menys de tres minuts pel final. Els nervis han jugat una mala passada al Sant Cugat, que ha tornat a flaquejar en un moment clau: se li han fos les idees en atac i s'ha esvaït en defensa.

El Mataró ha sabut aprofitar-se'n per situar el 25-28 final al marcador i tancar un partit que se'ls ha complicat a la segona meitat. Amb aquesta derrota, el Sant Cugat segueix marcant la permanència, en catorzena posició i 10 punts, a quatre de distància respecte el Banyoles. El tècnic, Xavi Vilella, ha ressaltat la lluita i el treball dels jugadors durant tot el partit. Els santcugatencs són avantpenúltims, a quatre punts del descens, i visiten la pista del Palautordera, rival directe a la classificació i que suma un punt més que els vermell-i-negres.