Sant Cugat treballa en un pacte global i participat contra les violències masclistes


  • Comparteix:

L'equip de govern està elaborant un protocol 'de ciutat' contra les violències masclistes, global i participat, i centrat en els espais d'oci, tant públics com privats. Ho ha explicat la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, en una entrevista a Cugat Mèdia, on també ha posat sobre la taula les conclusions sobre les marxes exploratòries i l'estudi sobre els pressupostos amb perspectiva de gènere, que han d'arribar 'aviat' i que marcaran les línies d'intervenció departamental a seguir.

Gibert ha explicat que aquest protocol ha de ser 'compartit' i 'que la gent se'l senti seu'. Ha reivindicat la tasca d'entitats feministes que ja apliquen protocols contra les violències masclistes i ha expressat la intenció 'd'enganxar' també agents privats. L'objectiu ha de ser erradicar les violències més explícites i també les implícites que generen 'espais no segurs' per a les dones.

Núria Gibert

El protocol és important, però ha de ser compartit, que la gent se'l senti seu. No només els col·lectius, que ja fa temps que van avançades i apliquen protocols contra les agressions en espais d'oci. Nosaltres com a Ajuntament no desistim de la responsabilitat que tenim d'aplicar-los.

Núria Gibert

Aquest procés està molt centrat en els espais d'oci, però creiem que si funciona i la gent se'l creu pot ser molt empoderador i interessant per fer un pacte santcugatenc contra les violències.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.