El Gall del Carnaval arrabassa el poder i decreta set dies de gresca a Sant Cugat


  • Comparteix:

El Gall del Carnaval ja té el comandament de la ciutat. La bèstia ha baixat un any més del cimbori del Monestir per arrabassar-li la vara l'alcaldessa i declarar l'estat de festa a la ciutat. Fins dimecres de la setmana vinent, disfresses, cercaviles, música i gresca prendran la ciutat en una festa que cada any afina el programa i que enguany tornarà a viure els plats forts amb el cercatasques de divendres i les Gitanes i la rua el dissabte.

Tot plegat ha començat, com és habitual, amb la presentació de la programació, avui des del rebatejat com a 'Balcó-Auditori' i el Ball dels Estirats, interromput per la traca i la Baixada del Gall des de les alçades del Monestir. La bèstia ha tornat a creuar les muralles un any més per animar la gent a seguir-lo fins a l'Ajuntament per fer-se amb el poder de la ciutat. Un Gall que ha lamentat amb ironia que cada any 'li canvien l'alcaldessa' i que així no hi ha manera d'agafar pràctica en això de governar el municipi.

Mireia Ingla s'ha resistit al principi als embats dialèctics del Gall, que li ha retret, entre d'altres, el pacte amb el PSC, però finalment ha cedit. Això sí, l'ha reptat a solucionar els 'marrons' amb els que s'ha trobat el seu govern i l'ha advertit que no la vagi a buscar si es troba amb algun problema.

Així han arrencat set dies de gresca en un acte que ha posat el punt final, com no podria ser de cap altra manera el Dijous Gras, amb botifarra d'ou i cava per a tothom.

Divendres 21
El Cercatasques, un indispensable per als joves del Carnaval a Sant Cugat, serà el protagonista de les activitats de divendres. L'acte arrencarà a les vuit de la tarda a la plaça de Pep Ventura i, amb l'acompanyament de la Banda Patilla, arribaran a la carpa del Parc de Ramon Barnils. Allà, la gresca s'allargarà fins ben entrada la matinada amb balls i karaoke. Les entrades es poden comprar anticipades o a taquilla.

Dissabte 22
El dissabte serà el dia gran del Carnaval i començarà al matí amb el multitudinari Ball de Gitanes, que enguany assoleix xifra rècord amb més de 400 balladors, a la plaça d'Octavià. El Ball de Gitanes és una activitat que ja se celebrava a Sant Cugat 150 anys enrere. A la tarda arribarà la Rua de Comparses, una cercavila que s'organitza en categoria infantil i familiar i d'adults. Junts desfilaran pels carrers de la ciutat, des de la plaça d'en Coll fins a la d'Octavià, on es farà l'entrega de premis. La categoria infantil i familiar farà el lluïment de cada comparsa a peu pla mentre que la d'adults, com és habitual, oferirà tres minuts d'exhibició dalt l'escenari.

Diumenge 23
Les activitats de diumenge estaran adreçades al públic infantil i familiar. A partir de les onze del matí, les Gitanetes i Giovanetes baixaran des de la plaça de Sant Pere fins a la d'Octavià on tindrà lloc un pregonet de Carnaval i, posteriorment, el seu ball.

Dilluns 24
Més activitats el dilluns. La Comissió de Carnaval i del Gall anima els santcugatencs i santcugatenques a sortir a sopar pels bars de la ciutat disfressats.

Dimarts 25
Una altra novetat del programa d'aquest any és el Mardi Gras, el nom del Carnaval que se celebra a alguns estats dels Estats Units i semblant al Dijous Gras català, i que arriba a Sant Cugat el dimarts amb una cercavila a partir de les set de la tarda. Sotasons organitza aquest acte que comptarà amb l'acompanyament musical de la 'brass band' Bandacetamol durant un recorregut per diversos establiments gastronòmics entre la plaça dels Quatre Cantons i la plaça Augusta.

Dimecres 26
La festa acabarà el Dimecres de Cendra amb el retorn del poder a l'alcaldessa i la processó de l'enterrament del Gall fins a la Llotgeta del Monestir. Posteriorment s'oferirà sardinada enllaunada i un concert coral.

Gall de Carnaval

Com es diu aquesta alcaldessa? Cada any me la canvieu i això costa per fotre-li el poder. Fins ara era fàcil, sempre convergents, però ara amb aquest nou pacte d'esquerres tots són nous i encara no m'he pogut posar al dia.

Mireia Ingla

Mira, si el poble diu que et doni el bastó de comandament, ho faré. Ja t'espavilaràs. A veure com arregles els 'marrons' que ens hem trobat.
about author

Comenta-ho a Facebook

COMENTARIS

No calia, d’ençà el govern de perdedors, la gresca i la disbauxa, es la normalitat, quan una alcaldessa, no dona la talla....

Pere Ferrer Morello. Enviat el 20/feb/20


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.