L'ocupació del consultori de la Floresta resisteix


  • Comparteix:

Els veïns de la Floresta segueixen amb l'ocupació del consultori del barri, ubicat al Centre Social i Sanitari. Després de passar-hi la nit, els concentrats han muntat un sistema de relleus per garantir l'èxit de l'ocupació fins dilluns, quan està previst un consell de barri extraordinari. La idea és mantenir cinc persones a dins i un periodista, que durant tot el dia ha estat el de Cugat Mèdia, com han acordat amb la Policia Local, que ja ha marxat de moment de l'espai. L'acció reclama la reobertura total dels consultoris de les Planes i la Floresta.

La protesta va arrencar aquest dijous a les set de la tarda amb una seixantena d'assistents a les portes del consultori florestà i la lectura d'un manifest. Després cinc persones es van tancar dins l'espai, on hi han dormit.

Durant el matí, la Policia Local hi ha tornat a fer acte de presència, així com alguns veïns que s'han acostat per donar suport a l'acció i a la defensa de la sanitat pública. La protesta demana la reobertura total dels dos consultoris dels districtes, que van estar tancats durant el confinament i ara s'han reobert de manera parcial amb un horari més reduït.

Aquesta és la segona acció de protesta aquesta setmana del col·lectiu, després de la concentració de dimarts passat, però no han estat les úniques des del tancament dels espais, gestionats per Mútua Terrassa.

Alguns dels concentrats preparant un cartell de protesta / Foto: Cugat Mèdia
Alguns dels concentrats preparant un cartell de protesta / Foto: Cugat Mèdia


De moment, l'única reacció a l'ocupació ha estat la de la consellera de Salut, Alba Vergés. En declaracions a 'Els matins' de TV3, Vergés ha assegurat que tot i que els hi agradaria tenir-ho "tot obert", "no és possible per la pandèmia". La consellera s'ha compromés a parlar amb l'Ajuntament i els veïns. Unes paraules que des del col·lectiu consideren incoherents, ja que no es compatible parlar de reforçar l'atenció primària i tancar els consultoris d'aquests dos barris.

També s'han acostat fins al consultori de la Floresta l'alcaldessa, Mireia Ingla, i alguns membres de l'equip de govern, per demanar que abandonin la protesta per "seguretat i salut". Tot i això, han expressat el seu suport a la reivindicació d'obertura dels consultoris. La previsió és que dimarts hi hagi una reunió amb el CatSalut.

Imatge de l'alcaldessa i membres del govern amb els ocupants / Foto: Cugat Mèdia
Imatge de l'alcaldessa i membres del govern amb els ocupants / Foto: Cugat Mèdia


També han mostrat el suport als manifestants des de la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat. El col·lectiu envia "un missatge de força i d'adhesió" a la causa i considera que "no s'entén que amb el nombre de veïns i veïnes usuàries de la sanitat pública a la Floresta i les Planes, no només no tinguin centres millor dotats, sinó que [...] avui dia els reobren de manera testimonial i simbòlica". La plataforma considera que aquesta situació "no és acceptable".

Manifest


about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.