Una flexibilització 'insuficient' per al 'dany irreparable' que ha patit la restauració aquest any


  • Comparteix:

La restauració de Sant Cugat veu 'insuficient' la flexibilització de les mesures anti-Covid anunciada aquest dijous pel Procicat. Responsables d'establiments amb qui ha pogut parlar Cugat Mèdia critiquen la manca d'ajudes al sector i, tot i que asseguren que miraran d'aprofitar l'ampliació de l'horari, demanen obrir a les nits per apaivagar la caiguda de la facturació de l'últim any.

L'encarregada del bar-restaurant El Molí, Yuan Pan, ha explicat a Cugat Mèdia que, tot i que s'agraeix l'ampliació, gran part de la facturació la feien a les tardes i a les nits amb copes. El propietari del restaurant Matilda, Àlex Ros, ha anat més enllà i ha assegurat que no hi veuen "cap benefici" amb la flexibilització i que "tot el dany de l'últim any no el recuperem ni en 15 anys". "Sembla que el virus té horaris i no hi és al matí, però sí a la nit", ha ironitzat Ros.

Fins ara, els bars i els restaurants podien obrir en dues franges, la d'esmorzar, de 7.30 h a 10.30 h, i la de dinar, de 13 h a 16.30 h. Ara s'ha decidit eliminar el descans que hi ha pel mig i ampliar mitja hora més, fins a les 17 h. A més, també es manté la possibilitat d'oferir servei a domicili i per emportar a les nits, una opció a la qual s'han adaptat molts establiments, però que no els ha permès revertir les pèrdues que ha causat al sector la Covid-19.

Yuan Pan

Això de les cinc de la tarda és una millora, però a nosaltres sempre ens ha anat millor treballar a la nit, i més ara que arriba la primavera. Afecta bastant, perquè és un bar i a les nits amb les copes és quan fem gran part de la facturació.

Àlex Ros

No hi veiem cap benefici. Primer que tot el mal que tenim fet és irreparable i segon que necessitem obrir a les nits, no entenem que el virus estigui a la nit, però al matí no. Els danys d'aquest últim any no els recuperem ni en 15 anys.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.