El SantCu cedeix el lideratge a la Guineueta a falta d'una jornada per acabar la lliga

El SantCu ha perdut (1-0) davant la Guineueta i cedeix el lideratge del subgrup B de Primera Catalana al conjunt barceloní a falta d'una jornada per acabar la competició. Una diana de Cristóbal León al minut 62 a la sortida d'un córner ha estat suficient per superar un equip vermell-i-negre que ha tingut opcions d'empatar el matx fins als darrers minuts. Els d'Oriol Alcázar necessiten guanyar la darrera jornada davant el Mataró i esperar una desfeta de la Guineueta al camp del Llefià.

Els santcugatencs han sortit al terreny de joc amb la mentalitat que exigia el matx, però no han acabat de dominar el primer període davant la Guineueta, que ha sortit amb un punt més d'intensitat. El conjunt de Nou Barris, que arribava amb possibilitats d'aconseguir l'ascens matemàtic per a les fases de promoció a Tercera Divisió, s'ha apropat amb perill a la porteria del Sant Cugat als instants inicials. De fet, en el minut 4 els barcelonins han demanat un possible penal sobre Godbless, però el col·legiat del partit no ha presenciat cap mena de contacte.

A partir d'aquest instant, el Sant Cugat ha reaccionat i ha encadenat possessions llargues i arribades a l'àrea contrària que, en més d'un instant, han posat l'ai al cor als barcelonins. La primera ocasió clara dels vermell-i-negres l'ha tingut Willber amb un xut lateral que s'ha estavellat al costat esquerre de la porteria de Yan Carlos. Abans d'arribar al descans, Arnau Benet ha disposat d'una altra ocasió clara a la sortida d'un córner, però el cop de cap del lateral vallesà ha sortit desviat. Tots dos conjunts han seguit comptant amb opcions per obrir el marcador, però s'ha arribat al descans amb empat en el lluminós.

A la represa el Sant Cugat ha desplegat el seu joc i ha dominat la possessió de la pilota. La Guineueta no trobava la manera de generar perill ofensiu, però ha estat en el minut 62 de partit quan, gràcies a un bon cop de cap a la sortida d'un córner, Cristóbal ha obert la llauna a favor del conjunt barceloní. Malgrat aquestes jugades aïllades, els vermell-i-negres han tornat a portar l'ofensiva del partit i han cercat l'empat amb insistència. Una d'elles gràcies a una bona jugada individual de Ferran Roca.

La Guineueta, que afrontava el matx amb la necessitat de recuperar la diferència de gols, ha apujat l'aposta ofensiva i ha tingut una altra ocasió molt clara a la sortida d'un córner, que podria haver suposat la sentència definitiva. Ha estat a partir d'aquest instant quan el partit s'ha trencat i cap dels dos equips ha aconseguit gaudir de cap més opció clara de diana.

El tècnic, Oriol Alcázar, ha ressaltat la dificultat del matx i ha valorat "l'esforç de l'equip" tot i que les opcions de promocionar a Tercera Divisió s'han reduït.

A la propera i darrera jornada el Sant Cugat Futbol Club rebrà la visita del Mataró, que ocupa la tercera plaça a la taula classificatòria. Per poder guanyar la lliga i, per tant, accedir a les fases de promoció d'ascens a Tercera Divisió, el conjunt santcugatenc necessita guanyar i que la Guineueta perdi al camp del Llefià.