El Dia Sense Cotxes referma l'aposta de Sant Cugat per una mobilitat més sostenible


  • Comparteix:

L'Ajuntament de Sant Cugat referma el seu compromís per una mobilitat més verda, amb els vianants, les bicicletes i el transport públic al centre. Una aposta que s'ha posat de manifest aquest dimecres, Dia Sense Cotxes, amb el tall d'un tram de la Rambla del Celler i la celebració d'activitats per a totes les edats per conscienciar sobre l'impacte ambiental que té el transport privat. La jornada ha posat punt final a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que ha comptat amb propostes com una bicicletada multitudinària i una prova pilot per promocionar el transport en bicicleta a l'entorn de l'escola Europa.

El regidor de Mobilitat i Transport, José Gallardo, ha recordat que l'executiu, des que va començar el mandat vol "potenciar una nova manera de moure's, apostant per la xarxa ciclable i perquè la gent pugui caminar i deixar el cotxe a casa". Tot plegat per "donar visibilitat que hi ha una manera diferent de moure's per la ciutat".

L'objectiu per una mobilitat verda és compartit pels col·lectius ecologistes de la ciutat, com l'Assemblea per la Bici. El membre d'aquest espai Ernest Vidal ha reflexionat amb Cugat Mèdia sobre els beneficis que té desplaçar-se a pedalades: "El cotxe ha d'anar desapareixent, de mica en mica, encara que no del tot; s'han d'imposar altres maneres de moure's, com caminar, el transport públic i la mobilitat activa", en referència a les bicis.

A banda del tall i les activitats a la Rambla del Celler i, també, al carrer de la Creu, per promocionar el Dia Sense Cotxes el bitllet senzill del bus urbà a Sant Cugat ha estat gratuït.

A més, amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, aquesta setmana s'ha inaugurat un panell a la Rambla del Celler on es pot llegir la informació en temps real del nombre de bicicletes i patinets elèctrics que circulen per aquest tram. Properament se n'instal·larà un altre al camí de Can Gatxet.

José Gallardo

Volem potenciar una nova manera de moure's, apostar per la xarxa ciclable, que la gent pugui caminar i deixar el cotxe a casa.

Ernest Vidal

El cotxe ha d'anar desapareixent, s'han d'impulsar altres maneres de moure's, com el transport públic, caminar i la mobilitat activa.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.