Èxit rotund de les visites guiades al jaciment de Can Cabassa


  • Comparteix:

Més de 200 persones han participat aquest dissabte a les visites guiades al jaciment de Can Cabassa. La vil·la romana, els pous i les 46 tombes de la necròpolis han despertat la curiositat de petits i grans que han coincidit en demanar que es mantingui obert per a les visites.

Uns 1500 fragments de mosaics, forns, joies, monedes i una necròpolis amb 46 tombes i 47 individus. Aquests són alguns dels elements que s'han trobat a la vil·la romana de Can Cabasa, que aquest dissabte s'ha obert pels santcugatencs.

La responsable de patrimoni del Museu de Sant Cugat, Alba Rodríguez, explica en què consisteix aquest jaciment.

Alba Rodríguez

Han pogut vistar una zona de treball que consisteix en una zona de forns, una altra d'emmagatzematge i una necròpolis.

Més de 200 persones han volgut conèixer de més a prop el jaciment en una visita guiada pels responsables del museu. Aquestes són algunes de les impressions dels visitants després de la visita.

Assitents a la visita

Em sembla molt interessant. / M'ha semblat molt bonic, s'hauria de promocionar. / Haurien de deixar un tros per visitar. / És una part de la nostra història.

Aquesta és la segona part del jaciment de Can Cabassa. La primera es va poder visitar ara fa nou anys. En aquest cas, està previst poder museïtzar una part del jaciment, especialment la dels pous.


about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.