Anna Garcia Garay guanya el Premi Gabriel Ferrater d'enguany


  • Comparteix:

Anna Garcia Garay és la guanyadora de la 11a edició del Premi Gabriel Ferrater, amb l'obra 'Els mots encreuats', que fusiona prosa i poesia. Garcia, que va quedar entre els set finalistes de la novena edició del premi, amb el recull poètic 'Tot allò que vaig voler dir-te', ha participat en projectes literaris conjunts de l'Associació de Relataires en Català (ARC).

'Els mots encreuats' combina la prosa poètica i la poesia en dues parts ben diferenciades, 'Horitzontals' i 'Verticals', que imita l'estructura dels mots encreuats. En l'obra també s'entrellaça l'amor amb el desamor i la quotidianitat amb la reflexió vital.

El guardó, que enguany ha tingut 69 poemaris participants, està dotat amb 7.250 euros, a més d'una escultura de l'artista Pep Codó i la publicació del seu poemari a Edicions 62. El jurat del Premi ha estat format per Xavier Folch, Jordi Cornudella, Imma Monsó, Francesc Garriga i Marta Pessarrodona.

La guanyadora ha explicat a Cugat.cat que ha rebut aquest reconeixement com una injecció de seguretat.

Anna Garcia Garay

És una satisfacció personal, una manera de sentir-te més poeta. Rebre un premi d'aquestes característiques ajuda a creure que ho fas bé.





L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha valorat la importància d'un premi central dins la promoció cultural de la ciutat.


Mercè Conesa

Per nosaltres són uns premis molt importants i tenim la voluntat de seguir recordant Ferrater i alhora donar impuls a nous talents.


El Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater ret homenatge al poeta. Aquest divendres es commemora el 40è aniversari de la seva mort.

L'acte ha tingut lloc al Teatre-Auditori que, a més de l'entrega de premis, ha comptat amb un concert de jazz de David Mengual Trio.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.