La 55a Marxa Infantil arriba amb més seguretat i menys durada


  • Comparteix:

La 55a Marxa Infantil i la 4a Marxa Juvenil, que tindran lloc el proper 14 d'abril, seran més curtes per garantir la seguretat dels seus participants. En aquesta edició, la cursa estrena un nou sistema de classificació i seguretat mitjançant un xip electrònic que els marxaires hauran de validar a cada control. Enguany, la iniciativa no comptarà amb pausa per dinar, tindrà una durada d'entre dues hores i mitja i tres hores, i el recorregut tindrà una distància de 10,7 quilòmetres en el cas de la cursa dels petits i de 12,2 quilòmetres en el cas de la Marxa Juvenil.

Com cada any, la Marxa Infantil donarà el tret de sortida a les nou del matí mentre que la juvenil ho farà a un quart de dotze del migdia. Tot i això, l'organització ha optat per suprimir la pausa del dinar amb els familiars per millorar el control de seguretat dels participants, seguint així les recomanacions del Pla d'Autoprotecció.

En aquest sentit, el coordinador de la Marxa Infantil i Juvenil, Silvano Bendinelli, ha assegurat que aquest canvi és a causa de les millores de seguretat introduïdes amb els nous xips de control. Aquesta mesura també la van proposar els pares dels participants després que les marxes s'allarguessin durant tota la jornada.

Silvano Bendinelli

El canvi principal és que es farà matinal per una qüestió de seguretat. Per a nosaltres el més important és la seguretat dels participants encara que alguns pares no hi estiguin d'acord.

Amb relació al recorregut, el parc de Ramon Barnils serà el punt tant de sortida com d'arribada i els participants caminaran entre dues hores i mitja i tres hores. En el recorregut d'anada els marxaires enfilaran a tocar de Torre Negra, passant pel Pi d'en Xandri i arribant a Can Coll després d'una parada per esmorzar a Torre Cendrera. La tornada serà per Can Codonyers fins a l'Hípica de Can Calders. Finalitzat aquest tram els participants tornaran per l'avinguda de les Corts Catalanes per enfilar la darrera part del recorregut, l'avinguda Pla del Vinyet fins arribar al Parc de Ramon Barnils.

A més, Bendinelli, ha explicat a Cugat.cat, que el màxim nombre de marxaires serà de 3.000 participants perquè la cursa es desenvolupi d'una manera òptima. A més, amb aquesta estructura, la cursa torna als seus orígens.

Silvano Bendinelli

D'aquesta forma tornem als orígens. A l'inici es feia matinal, es tornava per dinar. Ara recuperem el mateix esperit.

El cost de l'activitat és de 12,50 euros per participant i de 10 euros per als socis del Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC). Els interessats poden preinscriure's a la web del club, Marxainfantil.cat, des del divendres de la setmana que ve fins al 27 de març. Al punt de sortida i arribada, el Parc de Ramon Barnils, el CMSC, organitzador de la marxa, disposarà un punt de bar. En cas de mal temps, la Marxa s'ajornaria fins al 21 d'abril.

D'altra banda, aquest dilluns s'han presentat els guanyadors de la samarreta i el cartell que serviran per posar imatge a la 55a edició de la Marxa Infantil. En el cas de la samarreta, la guanyadora és l'alumna de l'escola Pins del Vallès Júlia Merino i en el cas del cartell ha guanyat l'alumna de l'escola Joan Maragall Leah Revill.

Enguany, Delphi, La Caixa, Salus XXI i Sant Cugat Centre Comercial (SCCC) són els col·laboradors principals de la Marxa, que també compta amb la col·laboració de l'Ajuntament i Cugat.cat.

A través de Cugat.cat i de la ràdio de Sant Cugat (91.5 FM) es podrà seguir el minut a minut de la prova, a través d'un web especial i de les xarxes socials. El web també disposarà de les darreres informacions i publicarà les classificacions de la marxa. L'endemà de la prova, la Botiga de Cugat.cat, Cugat.cat/labotiga, posarà a la venda el vídeo amb les imatges d'aquesta 55a edició.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.