Una festa commemora la tasca del Taller Jeroni de Moragas en el seu 40è aniversari


  • Comparteix:

El Taller Jeroni de Moragas ha celebrat aquest dissabte 40 anys de lluita per la integració de persones amb discapacitat, i ho ha fet amb una festa multitudinària a la plaça d'Octavià per donar a conèixer la seva tasca i compartir l'aniversari amb els santcugatencs. Bastoners, Geganters i Diables han participat en la celebració, que també ha comptat amb la lectura de poemes i una xocolatada. L'entitat ha aprofitat l'efemèride per recordar els seus inicis a Barcelona, el seu trasllat a Sant Cugat i la creació dels centres ocupacionals per fomentar la inserció laboral dels seus membres a la ciutat.

El Taller Jeroni de Moragas va néixer el 1973 a Barcelona com una cooperativa per integrar a la societat les persones amb trastorns de desenvolupament intel·lectual i altres malalties mentals. El 1980 va traslladar-se a Sant Cugat, on es va crear un centre especial de treball que dóna servei a 23 persones i un centre ocupacional per a una setantena dels seus membres.

Enguany, el taller compleix 40 anys de vida i per celebrar-ho s'ha fet seva la plaça d'Octavià en una festa d'aniversari que ha reunit milers de santcugatencs al voltant d'una lectura de poemes i actuacions de cultura popular. El president del Taller Jeroni de Moragas, Lluís Vallès, ha explicat que la tasca de l'entitat és molt necessària i que ha aconseguit integrar molts joves en la societat durant aquests 40 anys.

Lluís Vallès

Són persones que necessiten una atenció especialitzada. Al principi eren nens que no sortien de casa. Volem que s'integrin i creixin personalment.

El taller ha convidat els assistents a xocolata i coca, que també han pogut participar en l'elaboració d'un mural gegant amb motiu de l'efemèride. Una parada informativa ha fet d'aparador de la feina feta als centres laborals de la cooperativa i ha servit per donar a conèixer els seus projectes. Segons l'alcaldessa, Mercè Conesa, l'entitat fomenta la cohesió social i dóna resposta a les necessitats d'un sector de població important a Sant Cugat.

Mercè Conesa

Fan una tasca fonamental per la cohesió de la ciutat. Donen servei a moltes famílies de Sant Cugat.

Els actes de celebració de l'aniversari segueixen el 15 de juny amb el sorteig d'una samarreta signada pel primer equip del Barça i posaran punt final el 20 d'octubre amb una botifarrada popular, l'actuació dels Incombustibles i un partit de Boccia.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.