Els santcugatencs omplen el carrer en la festa del Dia Internacional de la Música


  • Comparteix:

La celebració del Dia Internacional de la Música ha omplert de melodies i oients els carrers de l'eix de vianants en la primera edició d'aquesta iniciativa. Una proposta que també ha comptat amb una vessant reivindicativa per la manca de subvencions a les escoles de música. El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha remarcat que aquesta iniciativa neix per tenir un llarg recorregut al municipi, i ha manifestat que la 2a edició està assegurada.

Centenars de santcugatencs s'han repartit pels diversos escenaris distribuïts pel centre. Orquestres i bandes han ocupat la plaça d'Octavià, la música de cambra ha acompanyat els vianants del carrer de Santa Maria i els del carrer de Sant Antoni, els cors han posat veu a la cantonada del carrer de Valldoreix i el carrer de Roselló, i els combos i la música moderna han animat la plaça de Lluís Millet.

Alguns dels participants de les diferents escoles de música locals i entitats participants de la iniciativa han celebrat que Sant Cugat se sumi al Dia Internacional de la Música, tot reclamant més subvencions per tirar endavant.

Entitats participants

Estem rebent una subvenció zero i ho volem demostrar avui. / Avui és un dia bonic per veure-ho i reivindicar-ho. / Em sembla una molt bona iniciativa, també pels diferents escenaris.

El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha destacat l'ambient festiu que s'ha respirat en aquesta jornada i ha manifestat que comença per tenir continuïtat a la ciutat. Escura s'ha afegit a les reivindicacions de les entitats i escoles de música i ha afirmat que la cultura es troba en una situació precària que ha arribat a uns topalls insuportables.

Xavier Escura

Coincideixo amb les reivindicacions, afecta tot el món de la cultura. Estem en una situació precària i estem arribant a uns màxims que són insuportables per mantenir les indústries culturals.

L'eix del centre comercial del municipi també ha comptat amb dues cercaviles, a càrrec de l'Escola de Música Tradicional i Kata Kitinga, que han connectat els diferents escenaris que han compost la proposta.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.