Sant Cugat, una baula més en l'èxit de la Via Catalana


  • Comparteix:

Una cadena humana formada per 3.500 santcugatencs a tocar de la central nuclear de Vandellós en la Via Catalana ha estat la principal presència del municipi a la iniciativa de l'Assemblea Nacional (ANC). La delegació local ha qualificat d'èxit rotund la proposta, ja que col·loca Sant Cugat com un dels municipis catalans amb més presència a la via independentista. Els santcugatencs mobilitzats per l'ANC han cobert el 90% dels 6'5 quilòmetres existents entre els trams 124 i 130.

L'arribada dels 33 autocars procedents de Sant Cugat a Hospitalet de l'Infant s'ha produït sense incidències, segons l'organització. En un clima festiu, uns 3.500 santcugatencs han fet realitat la cadena humana a favor de la independència, envoltant la central nuclear de Vandellós.

El coordinador de la Via Catalana a Sant Cugat, Vicenç Alegre, ha explicat a Cugat.cat que el municipi ha tornat a destacar en els rànquings de participació, cobrint espais extres de la comarca del Baix Camp. Al final, els santcugatencs han ocupat el 90% dels 6'5 quilòmetres que hi havia entre els trams 124 i 130, aproximadament.

Alegre ha afirmat que, després del gest d'aquest Onze de Setembre, el poble 'ha parlat' i ara és el torn que el govern i els polítics moguin fitxa per definir el futurs dels catalans i catalanes.

Vicenç Alegre

Al poble no se li pot demanar res més. Hem posat tota la carn a la graella. Ara és el torn dels polítics i govern perquè posin una data concreta a la consulta.

La iniciativa ha comptat amb la participació d'algunes entitats locals, com Geganters de Sant Cugat que hi han desplaçat els gegants Joan i Marieta.

Al marge d'aquests 3.500 santcugatencs, hi ha aquells que hi han participat a títol individual.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.