Ignasi Bea: 'Tenim 'caldo de cultiu' perquè continuï la discriminació lingüística'


  • Comparteix:

L'historiador i regidor de la CUP, Ignasi Bea, denuncia les vexacions per part de la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil en casos de persecució lingüística als Països Catalans. Bea ho desgrana al seu primer llibre '¡En cristiano!', on explica el cas de 13 persones entre els anys 1996 i 2012 que han estat discriminades per utilitzar el català amb cossos de seguretat espanyol. La presentació ha aplegat una seixantena de persones aquest dijous a l'espai cultural Terra Dolça.

L'historiador Ignasi Bea ha recollit en la seva primera publicació 13 testimonis repartits pels Països Catalans que han patit intimidacions pel fet de parlar en català. Dos d'aquests casos se centren en l'època del franquisme, però la resta són històries 'del segle XXI' com explica el seu autor.

Ignasi Bea ha expressat que darrerament no hi ha hagut un repunt de casos de discriminació lingüística, que la situació és 'objectivament millor' però sí que hi ha un cúmul de factors que fan que hi hagi un 'caldo de cultiu' perquè puguin continuar aquests fets.

Ignasi Bea

Hi ha un cúmul de factors que fa que hi hagi un 'caldo de cultiu' pel qual puguin seguir passant aquestes coses. Si no surten més casos a la llum és perquè els catalanoparlants tendim a canviar la llengua.

El també regidor ha volgut recollir relats de persones allunyades del món polític i ha acotat el llibre en històries relacionades amb la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil per ser més físiques i intimidatòries. L'acte ha comptat amb l'assistència de regidors de CiU, el PSC, ICV-EUiA i la CUP.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.