Emma Vilarasau: 'Hi ha una certa por a parlar de la Guerra Civil'


  • Comparteix:

L'actriu santcugatenca Emma Vilarasau reivindica la necessitat de parlar de la Guerra Civil i posa com a exemple l'obra 'Barcelona', ambientada en els bombardejos d'aquest periode a la ciutat. Vilarasau, protagonista del muntatge, ha participat aquest dilluns amb el director Pere Riera al cicle 'Parlem de...'. L'obra arriba aquest cap de setmana al Teatre-Auditori.

La Biblioteca Central Gabriel Ferrater s'ha omplert aquest dilluns de públic que volia conèixer de mà dels seus responsables els detalls de l'obra 'Barcelona'. El director del muntatge, Pere Riera, i l'actriu Emma Vilarasau han explicat als assistents la seva visió de l'espectacle. 'Barcelona' està protagonitzada per la Núria (Míriam Iscla) i l'Elena (Emma Vilarasau), dues dones amb comptes pendents i amigues separades per l'amor d'un home i el destí d'un país. El seu retrobament té lloc amb el terror d'una Barcelona bombardejada com a teló de fons.

En aquest marc, Vilarasau ha reivindicat, tal com fa 'Barcelona', la necessitat de parlar de la Guerra Civil, de la qual diu encara queden moltes coses a dir.

Emma Vilarasau

M'agradaria que aquesta obra fos un punt d'inflexió en una manera diferent d'explicar la nostra història. A vegades hi ha una certa por. Queden moltes coses a dir de la Guerra Civil.

Per Vilarasau, l'èxit de 'Barcelona' es deu al fet que parla d'una part important de la història recent. A més, diu, està escrita 'amb una intel·ligència i sensibilitat especial' sense dividir el món entre bons i dolents, sinó que mostra postures diferents davant la vida.

'Barcelona' es representa aquest dissabte a les nou del vespre i diumenge a les sis de la tarda al Teatre-Auditori.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.