La biblioteca de Volpelleres acollirà l'espai interactiu 'Library Living Lab'


  • Comparteix:

La futura Biblioteca de Volpelleres acollirà el 'Library Living Lab', un espai que apostarà per les consultes interactives a través de càmeres i pantalles. El nou espai, que neix gràcies a un acord entre l'Ajuntament i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), obrirà les portes a principis de l'any vinent, igual que la nova biblioteca.

L'Ajuntament i el Centre de Visió per Computador de la UAB han signat aquest dimecres un conveni a partir del qual la futura Biblioteca de Volpelleres, que hauria d'obrir les seves portes a principis del 2015, acollirà el 'Library Living Lab'. Serà un espai on s'investigaran noves tecnologies relacionades amb la visió i on els usuaris de la biblioteca podran experimentar un nou tipus de servei, basat en la interactivitat.

El director del Centre de Visió per Computador, Josep Lladós, considera que aquest projecte ha de posar les bases d'allò que han de ser les biblioteques en un futur no gaire llunyà.

Josep Lladó

El que es vol fer és dissenyar els serveis d'una biblioteca a uns quants anys vista.

El rector de la UAB, Ferran Sancho, també ha intervingut en l'acte de signatura del conveni. Sancho ha destacat la importància de la funció social que té la investigació universitària, i ha celebrat que aquest conveni acosti encara més la UAB amb Sant Cugat.

Ferran Sancho

Serà, sense cap dubte, una iniciativa que beneficiarà els ciutadans i acostarà una mica més la ciutat i la universitat.

La instal·lació d'aquest nou espai també serà gràcies als veïns de Volpelleres, que van demanar a l'Ajuntament que la nova biblioteca tingués algun element que li donés un valor afegit. Conesa ha destacat que els veïns de Volpelleres s'interessessin pel nou equipament i proposessin diverses idees per dinamitzar-lo.

Mercè Conesa

És molt important que els veïns participin en el procés de presa de decisions sobre nous equipaments.

El 'Library Living Lab' de Volpelleres és una prova pilot de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona. L'objectiu és que aquest nou espai serveixi de model per implantar-lo en altres equipaments de la Diputació.

De fet, l'Ajuntament ha finançat aquesta obra gràcies a una partida pressupostària de la Diputació de Barcelona d'1'3 milions d'euros. A banda d'aquesta quantitat, Sant Cugat ha cedit un espai de l'edifici que acollirà la futura biblioteca.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.