101 santcugatencs en risc d'exclusió social troben feina gràcies a Incorpora


  • Comparteix:

101 persones en risc d'exclusió social han trobat feina en 43 empreses de la ciutat durant el 2013 gràcies al programa Incorpora de l'Obra Social 'la Caixa'. Aquest dimarts s'ha formalitzat el conveni entre l'Ajuntament, la Fundació Sant Cugat Actiu i el Taller Jeroni de Moragas per allargar aquesta col·laboració un any més.

Davant d'una situació de vulnerabilitat, Incorpora posa en contacte les persones que cerquen feina amb les empreses que en poden oferir. Els col·lectius que es poden beneficiar d'aquest programa són persones amb discapacitats, aturats de llarga durada, joves en situació vulnerable i dones víctimes de la violència masclista, entre d'altres.

El programa ja està en marxa a diferents ciutats però Sant Cugat és el primer municipi on la iniciativa té la complicitat de l'àmbit empresarial i comercial. Precisament, aquest és l'aspecte que ha destacat el director general de l'Obra Social 'la Caixa', Jaume Lanaspa, durant la signatura del conveni ja que considera que la suma d'administració, empresa i la seva institució ha permès aquests resultats.

Jaume Lanaspa

Quan administració local, entitats socials i empreses coincidieixen, es donen uns resultats increïbles. Això és el que ha passat a Sant Cugat.

La particularitat del cas santcugatenc és que la incorporació dels agents econòmics i socials fa que el Servei d'Ocupació Municipal (SOM) actuï com a detector de persones que es poden beneficiar d'aquesta iniciativa i les posa en contacte amb les empreses i comerços amb llocs de treball per oferir, ja que les associacions Sant Cugat Comerç (SCC) i Sant Cugat Empresarial (SCE) hi estan vinculades.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha defensat l'estratègia de ciutat que, ha dit, va en sintonia amb el programa ja que posa en un mateix pla l'aposta econòmica i la social. Conesa ha dit que els projectes empresarials ja no poden separar un concepte de l'altre.

Mercè Conesa

La vessant social dels projectes ha vingut per quedar-se. Això és un signe de maduresa de la societat. Una societat que s'ha adonat que tohom ha de tenir oportunitats.

L'altra branca de l'acord la posa el Taller Jeroni de Moragas que troba una nova via per donar sortida laboral als seus usuaris del taller formatiu. La gerent de l'entitat, Cristina Monteagudo, ha posat en valor l'oportunitat que suposa per a l'associació i, segons ha dit, és un pas més per estrènyer relacions que poden donar més fruits.

Cristina Monteagudo

El projecte ens entusiama. Totes empreses i tot el teixit social del municipi es pot beneficiar per crear xarxa i crear oportunitats.

La signatura formalitzada aquest dimarts dóna un any més de continuïtat a l'entesa entre les tres bandes.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.