Cugat.cat recull el rebuig dels alcaldes a la reforma local


  • Comparteix:

Alcaldes de CiU, el PSC, ERC i ICV-EUiA de tot Catalunya han assistit al ple del Consell de Governs Locals de Catalunya on s'ha decidit presentar al Tribunal Constitucional un recurs contra la reforma local del PP. Tots coincideixen que la llei popular mina la capacitat dels consistoris d'oferir serveis socials a la ciutadania i que suposa un atac a l'Estatut d'Autonomia.

Més de 100 alcaldes i alcaldesses s'han reunit a Sant Cugat per mostrar el rebuig a la proposta popular. Terrassa, Sabadell, Rubí, el Prat del Llobregat i Manlleu són alguns dels municipis que han estat representants a la trobada d'alcaldes.

L'alcaldessa de Rubí, Carme García, ha titllat de 'cop a la democràcia' la reforma local del PP.

Carme García

És un cop a la democràcia i un intent de privatitzar serveis bàsics dels ciutadans.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha destacat el fet que la llei arribi precisament ara quan els consistoris haurien de comptar amb més instruments per donar servei als seus ciutadans.

Jordi Ballart

Pensem que ara és quan els ajuntaments hauríem de tenir més instruments per donar resposta als ciutadans.

L'alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha ressaltat la voluntat de mancomunar esforços dels ajuntaments implicats per defensar els drets dels seus habitants.

Joan Carles Sánchez

Exercir els nostres drets i defensar les nostres competències és el que lliga a municipis governats per partits diferents.

L'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, ha vaticinat la possibilitat que hi hagi un govern estatal diferent compromès amb la modificació d'aquesta llei abans que el Tribunal Constitucional emeti la seva sentència.

Lluís Tejedor

Abans de que es produeixi una sentència del Tribunal Constitucional hi haurà eleccions estatals i es pot configurar un govern diferent compromés amb la modificació d'aquesta llei.

L'alcalde de Manlleu, Pere Prat, ha defensat la necessitat de consensuar una posició comuna davant una llei que tant perjudica els ajuntaments i els ciutadans.

Pere Prat

És molt important que el centenar d'alcaldes consensuem una posició comuna davant aquesta llei que tant perjudica els ciutadans dels nostres pobles i ciutats.

Els alcaldes reunits a Sant Cugat i que s'han posicionament en contra de la reforma local del PP pertanyen a CiU, PSC, ERC i ICV-EUiA.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.