Specialisterne mostra el seu interior a futurs usuaris per donar-se a conèixer


  • Comparteix:

L'empresa Specialisterne, amb seu a Sant Cugat, ha mostrat per primera vegada les seves instal·lacions a futurs usuaris amb una jornada de portes obertes. La companyia, que ofereix formació i inserció laboral a persones autistes o amb síndrome d'Asperger, s'ha donat a conèixer aquest dissabte a una setantena de persones, que han visitat les oficines ubicades a EsadeCreapolis.

Les persones amb autisme o síndrome d'Asperger presenten una gran capacitat d'atenció i concentració, sobretot en tasques repetitives, i també disposen de molta memòria per als detalls. A partir d'aquestes aptituds, Specialisterne forma els seus usuaris en programació informàtica i robòtica perquè detectin errors en els programaris.

Així, la companyia dóna servei a altres empreses del sector de les telecomunicacions, la salut, farmacèutiques i financeres que necessiten treballadors per provar els seus programes o bé per a la gestió documental. El director general d'Specialisterne, Francesc Sistach, ha explicat que amb la jornada d'aquest dissabte han ensenyat les interioritats de l'empresa perquè els futurs usuaris la puguin conèixer de primera mà.

Francesc Sistach

Specialisterne vol donar formació i oportunitats de feina a persones amb autisme d'alt rendiment i síndrome d'Asperger. Amb aquestes jornades de portes obertes volíem que tothom pogués veure què fem a Specialisterne.

Després d'un període de formació en habilitats socials i TIC, que inclou pràctiques en empreses, Specialisterne proporciona oportunitats de feina als membres del programa en funció de les capacitats de cadascú. Així, la companyia fomenta la inserció laboral d'aquest col·lectiu, que habitualment no troba feina fàcilment a causa dels seus problemes en comunicació i interacció social. Alguns dels alumnes d'Specialisterne han destacat que formar part de la companyia ha suposat una experiència molt positiva per a la seva vida.

Alumnes

Amb els companys ens entenem i ens respectem. Amb les altres persones de l'empresa també ens entenem. / Ho passo força bé, estic aprenent molt i els professors i companys que tinc són força bons.

Un dels reptes de l'empresa és aconseguir més usuaris, ja que actualment la demanda dels seus serveis supera l'oferta disponible pel nombre de col·laboradors de la companyia.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.