Els cotxes que utilitzin autogas pagaran la meitat de l'impost de circulació


  • Comparteix:

Els vehicles de Sant Cugat que funcionin amb autogas, un combustible que redueix les emissions contaminants, podran beneficiar-se d'una rebaixa del 50% a l'impost de circulació. Aquest és un dels compromisos que figuren al conveni que s'ha signat aquest dimarts entre l'Ajuntament i la companyia Repsol per impulsar l'ús d'aquest carburant. L'acord inclou també l'obertura de nous punts d'abastiment que se sumaran al ja existent a la benzinera ubicada al centre comercial.

L'autogas és un producte fruit de la barreja de diferents gasos, sobretot butà i propà, i és un dels combustibles alternatius al petroli més usats. Segons Repsol, més d'un centenar de santcugatencs són usuaris d'aquest sistema complementari que es pot incorporar a cotxes de motor a benzina. A tot Europa, més de 10 milions de vehicles l'utilitzen.

L'acord obre la porta a la possibilitat que els vehicles que s'incorporin a la flota municipal usin aquest combustible en un futur ja que, actualment, el parc mòbil està integrat per cotxes elèctrics i de motor dièsel que no poden incorporar l'autogas. D'aquesta manera, ha explicat l'alcaldessa, Mercè Conesa, es fa un pas endavant en aconseguir una flota de zero emissions.

Mercè Conesa

La flota serà de zero emisions. Això va en línia amb el pacte d'alcaldes contra el canvi climàtic i de l'estratègia de reducció 20/20 de la Unió Europea que hem assumit.

L'acord inclou beneficis fiscals per als usuaris però també l'obertura de nous punts d'abastiment que se sumaran al ja existent a la benzinera ubicada al centre comercial. El proper sortidor s'instal·larà a la benzinera dels Túnels de Vallvidrera.

El director Territorial de Repsol a Catalunya i Balears, Joaquim Garrote, ha destacat les propietats de l'autogas que redueix en un 80% les emissions, no emet partícules i és de fàcil implantació, ha dit.

Joaquim Garrote

Redueix més d'un 80% les emissions d'òxids de nitrogen, no emet partícules i redueix la producció de CO2.

Segons Garrote, l'ús d'aquest carburant pot suposar per als usuaris un estalvi de fins el 40%.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.