Una jornada dóna eines per interpretar emocions ocultes als dibuixos infantils


  • Comparteix:

L'Institut de la Infància ha explorat aquest dissabte els significats dels dibuixos dels infants i les emocions que oculten amb una jornada a la Casa de Cultura. La iniciativa ha proporcionat eines a psicòlegs, psicopedagogs, mestres i educadors d'arreu de Catalunya per detectar problemes emocionals mitjançant les il·lustracions dels nens.

Més enllà de la vessant artística, els dibuixos dels infants amaguen molts significats sobre el seu benestar emocional. Amb aquesta idea com a punt de partida, la jornada ha ensenyat a interpretar tot allò que transmeten les il·lustracions i com aplicar aquests mecanismes a les aules. Mitjançant sessions teòriques i dinàmiques de grup, els assistents han après a desxifrar els relats d'un dibuix i a no concebre les il·lustracions només com el resultat de l'oci dels més petits, segons la directora de l'Institut de la Infància, Veronica Bronstein.

Veronica Bronstein

Moltes vegades es fa dibuixar als nens sense cap tipus d'intenció més que per passar-s'ho bé. També es pot dibuixar per expressar emocions. Treballar amb el còmic és una manera d'incorporar la paraula al dibuix.

Una trentena de persones ha assistit a la jornada, que també ha analitzat els efectes de la creativitat en la infància i com estimular-la. A més, s'ha ensenyat a resoldre situacions com la por al full en blanc, l'angoixa i l'autoexigència que experimenten alguns infants a l'hora d'il·lustrar temàtiques concretes, tal com ha subratllat Bronstein.

Veronica Bronstein

Els nens passen molt neguit a causa de la vida familiar. Quan un nen no vol dibuixar la seva família també diu alguna cosa. El no-dibuix també ens comunica alguna qüestió.

La jornada monogràfica ha posat punt final amb una sessió de conta-contes. En la línia de la creativitat i les emocions, l'Institut de la Infància durà a terme una nova sessió a Girona el 15 de març, on també s'abordaran qüestions com la inspiració i la transmissió de sentiments a través de l'art.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.