Sant Cugat acull la primera actuació del Ballet Nacional de España en una dècada


  • Comparteix:

El Teatre-Auditori és l'escenari triat pel Ballet Nacional de España per retornar a Catalunya després de 10 anys d'absència als escenaris catalans. La companyia ofereix aquest diumenge a partir de les set del vespre els muntatges 'Grito' i 'Suite Sevilla' en un espectacle que té una durada de dues hores amb intermedi.

'Grito' és una coreografia creada per Antonio Canales per al Ballet Nacional de España i estrenada al desembre de 1997 al Teatro Pérez Galdós de Las Palmas. El muntatge fa un breu recorregut per diferents 'palos' del flamenc: seguirillas, soleás, alegrías i tangos.

'Suite Sevilla', en canvi, dóna vida a una nova creació coreogràfica a través de la dansa clàssica espanyola fusionada amb les noves tendències avantguardistes d'aquest art. El director de la companyia, Antonio Najarro, ha explicat en roda de premsa aquest dilluns que els espectacles que portaran a Catalunya són una mostra de l'estil de dansa que vol transmetre a la companyia.

Antonio Najarro

Estem encantats de portar aquestes tres produccions. Són representatives d'allò que crec que vull que sigui aquesta companyia.

De la seva banda, el director del Teatre-Auditori, Pep Tugues, ha destacat el fet que una companyia com aquesta visiti teatres municipals com el de Sant Cugat i el de Lleida, on també duran a terme una actuació.

Pep Tugues

Li vam proposar què els semblaria fer un viatge a Catalunya. No és fàcil portar aquesta agrupació a teatres municipals.

'Sorolla' és l'altra representació que es podrà a veure a Catalunya, però en aquest cas a Lleida el dijous de la setmana vinent. Es tracta d'un espectacle inspirat en la col·lecció Visión de España, del pintor Joaquín Sorolla i creada al 1911.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.