L'empresa i el comerç, amb les persones amb discapacitat i en risc d'exclusió


  • Comparteix:

Les associacions Sant Cugat Empresarial (SCE) i Sant Cugat Comerç (StC) col·laboraran amb el Taller Jeroni de Moragas i Càritas per donar una sortida laboral a les persones amb discapacitat i aquelles que es troben en risc d'exclusió social. Així ho permet el conveni que han renovat aquest dijous les dues entitats amb el programa 'Incorpora' de l'Obra Social la Caixa, en un acte que ha tingut lloc al Trade Center.

Amb aquesta signatura, les dues entitats es comprometen a difondre el programa 'Incorpora' de la Caixa. Així, quan tinguin constància d'alguna persona que s'ha quedat sense feina podran fer servir els seus contactes per intentar trobar-li una nova sortida laboral. La presidenta de Sant Cugat Comerç, Maite Pérez, ha puntualitzat que els afectats han de complir uns requisits específics.

Maite Pérez

Nosaltres intentarem posar en contacte aquestes persones amb Incorpora, sempre i quan reuneixin els requisits que demanen.

El Taller Jeroni de Moragas i Càritas són els beneficiaris d''Incorpora' al municipi. Així, els seus usuaris poden trobar noves oportunitats laborals a través de la col·laboració de les dues entitats empresarials. En aquest sentit, la gerent del Taller Jeroni de Moragas, Cristina Monteagudo, ha destacat que aquest acord facilita que els usuaris puguin accedir al món de l'empresa.

Cristina Monteagudo

És un programa amb moltes possibilitats per a les persones en risc. Els apropa l'àmbit empresarial i treballa en xarxa.

El programa s'aplica des de fa alguns anys a diverses ciutats. En el cas de Sant Cugat, 101 persones en risc d'exclusió social van poder trobar feina al municipi al 2013. A més, 'Incorpora' també compta amb la col·laboració de l'Ajuntament i de la Fundació Sant Cugat Actiu, que van renovar el seu compromís amb el programa fa un mes. Pel vicepresident de Sant Cugat Empresarial, Joan Franquesa, totes aquestes circumstàncies honoren la ciutat molt més que no pas els seus èxits empresarials.

Joan Franquesa

Fer bandera d'això ens honora. Que Sant Cugat sigui reconeguda per aquests fets és molt més important que les fites empresarials.

L'any 2013 l'Obra Social la Caixa, on s'emmarca 'Incorpora', va destinar prop 80.000 euros a les seves iniciatives socials a Sant Cugat. Per la delegada general de la Caixa a la demarcació de Barcelona, Maria Jesús Català, la importància d''Incorpora' és que destina les ajudes les persones per contribuir al fet que subsisteixin per si mateixes.

Maria Jesús Català

Donar subvencions està molt bé, però que estiguin enfocades a ajudar les persones a sobreviure de manera autònoma és molt més important.

Els principals beneficiaris d''Incorpora' són santcugatencs amb risc d'exclusió social, en situació de pobresa o persones amb discapacitats.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.