Dr. Estivill: 'Dormir bé és més important que menjar bé'


  • Comparteix:

El doctor Eduard Estivill recomana preparar el son dues hores abans d'anar a dormir. El director de la Clínica del Son de l'Institut Universitat Dexeus de Barcelona considera que dormir bé és més vital que menjar bé perquè és el més important que fan les persones al llarg de la vida. Ho ha dit durant la seva visita aquest divendres a l'IdcSalud Hospital General de Catalunya, a Sant Cugat. El centre sanitari s'ha sumat aquest divendres al Dia Mundial del Son, que enguany ha portat el lema 'Respira bé, dorm millor, és salut'.

Prendre massa cafeina, estimulants i altres drogues i treballar a les nits poden provocar alteracions a l'hora de dormir. També pateixen més els malalts d'alzheimer i d'esquizofrènia, els que tenen problemes de tiroides o els que pateixen artrosis. El cúmul de tensió i neguit, però, és la principal causa del mal dormir de la majoria dels ciutadans que no pateixen cap patologia prèvia. El doctor Eduard Estivill ho ha dit en declaracions a Cugat.cat on ha destacat també que es necessiten dues hores per preparar el son.

Eduard Estivill

Cadascú ha de ser conscient que el son es prepara, que no ve de cop. No podem estar fins a final del dia connectats a tot. Necessitem dues hores per preparar el son. S'ha d'apagar el mòbil i fer una activitat totalment oposada a la nostra vida laboral.

Segons Estivill, dormir és l'activitat més important que es fa al llarg d'una vida. És per això que assegura que dormir bé és més vital que menjar bé. I és que els últims experiments fets amb animals demostren que es pot aguantar fins a tres setmanes sense menjar però només una sense dormir.

Eduard Estivill

Dormir és l'activitat més important que fem durant la nostra vida. Podem aguantar sense menjar entre dues i tres setmanes, però els experiments ens diuen que després d'una setmana sense dormir el ratolí es mor. És més important dormir bé que menjar bé.

Un infant de, per exemple, quatre anys necessita dormir un mínim d'11 hores diàries per restablir de nou el seu cos i cervell després d'un intens dia de mobilitat i aprenantatge. L'adult ha de dormir vuit hores i, a partir dels 60 anys l'ésser humà pot passar dormint sis hores però l'ideal serà complementar-ho amb un parell de migdiades.

El doctor Estivill assegura que la son no es recupera, 'es perd com el temps'. A més ha destacat també que una persona que arriba als 90 anys haurà dormit 30 anys de la seva vida.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.