La morositat, el major risc que pateixen les empreses públiques d'habitatge


  • Comparteix:

La morositat és el risc més important que estan patint en l'actualitat les empreses públiques que gestionen el parc d'habitatges de lloguer. Així s'ha posat de manifest aquest dimecres durant la jornada sobre habitatge organitzada a Sant Cugat per l'Associació de Promotors Públics de Sòl i Habitatges (AVS-Catalunya) i Promusa. A la ciutat, un 5% dels llogaters que viuen en pisos de promoció pública reben l'ajuda dels serveis socials municipals per fer front a la quota.

Com gestionar l'habitatge de lloguer en moments de crisi és el principal repte que ara per ara tenen les empreses públiques d'habitatge. En l'actualitat, el major risc que hi ha és que qui ja té un pis social pagui el lloguer establert per no acabar perjudicant les empreses i engrandir el seu deute. Aquesta problemàtica és la que han posat sobre la taula les 20 empreses d'habitatge que aquest dimecres han participat en unes jornades de treball a la ciutat.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha estat l'encarregada d'inaugurar la iniciativa. Durant el seu discurs ha destacat el 'moment difícil' pel qual passen les empreses d'habitatge públic i el repte que tenen per ofertar habitatge públic amb característiques socials més severes. Conesa ha criticat que el marc legislatiu i fiscal actual no acompanya perquè es puguin tirar endavant ajudes i el que acaba provocant és que les famílies apostin poc per l'habitatge, encara que sigui públic.

Mercè Conesa

És una situació molt complexa perquè el marc legislatiu i fiscal no ens acompanya. És molt restrictiu.

El gerent de Promusa, Lluís Hosta, ha explicat que Sant Cugat a dia d'avui no és de les poblacions que més pateixen aquesta situació i que, tot i el 5% de famílies que necessiten l'ajuda dels serveis socials per fer front al pagament del lloguer, el nombre és menor que a altres ciutats de l'entorn com Terrassa i Santa Coloma de Gramenet.

Lluís Hosta

Per raons que desconeixem aquí la problemàtica social no és tan forta com a altres poblacions. En aquests moments tenim un 5% de casos de persones que necessiten ajudes de serveis socials per fer front al pagament del lloguer.

El director de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt, ha explicat que d'aquí a dos mesos aprovaran el Pla de l'Habitatge de la Generalitat que prioritzarà, sobretot, els programes socials, insistint en tot el que té a veure a evitar la pèrdua d'habitatge i canalitzant cap al lloguer social tots els habitatges buits en mans d'entitats financeres.

Jaume Fornt

Aquest pla prioritza els programes socials d'habitatge. Tot el que té a veure en evitar la pèrdua d'habitate. Volem canalitzar cap a lloguer social tots els habitatges buits en mans d'entitats financeres.

L'AVS-Catalunya, de la qual forma part Promusa, crearà properament una nova entitat per convertir-se també en gestors d'habitatge. L'objectiu és incloure tots els ens socials que treballen en matèria d'habitatge per millorar el seguiment que es fa de les polítiques d'habitatge.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.