La Generalitat i els Mossos defensen el bon nom del cos a Sant Cugat


  • Comparteix:

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha manifestat el 'suport rotund' de la Generalitat a la feina que desenvolupa el cos dels Mossos durant la celebració del Dia de les Esquadres que ha tingut lloc aquest dimecres al Teatre-Auditori de Sant Cugat. De la seva banda, el cap de la Regió Metropolitana Nord dels Mossos, Joan Figuera, ha reprovat el tractament que, diu, fan els mitjans de comunicació d'alguns afers policials. L'acte ha servit per agrair a 226 persones, entre agents i ciutadans, la seva col·laboració amb el cos de seguretat.

En el seu discurs, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha refermat la confiança del govern amb els agents i ha agraït la tasca que fan pel país a través del compromís amb la institució.

Ramon Espadaler

Fem manifest el suport rotund del govern a la feina que feu cada dia al servei del nostre país a través del rigor i del compromís.

També ha defensat la tasca policial el cap de la Regió Metropolitanan Nord, Joan Figuera, a la qual pertany Sant Cugat. Figuera ha reivindicat el bon nom del cos i ha lamentat al tractament que, diu, fan els mitjans de comunicació d'algunes situacions policials.

Joan Figuera

Tenim la sensació que s'aprofiten alguns fets per mostrar una imatge esbiaixada. En ocasions es dota de dramatisme aquestes situacions i no crec que aquesta sigui la funció dels mitjans de comunicació.

Sant Cugat ha estat present en els agraïments d'aquest dijous. L'inspector en cap de la Policia Local, Josep Maria Escarré, i el director del Teatre-Auditori, Pep Tugues, han rebut el reconeixement del cos. L'equipament municipal ha acollit l'acte.

Al seu torn, l'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha sumat a les felicitacions a la feina que fan els Mossos d'Esquadra. Conesa ha posat en valor la seva aportació a la societat i els sacrificis que això comporta.

Mercè Conesa

És una feina per la qual, sovint, us poseu en risc per garantir la seguretat d'altres persones.

A l'acte, el conseller ha anunciat que abans o a principis d'estiu el govern té la previsió de renovar el parc mòbil dels Mossos amb 800 vehicles. Ramon Espadaler també ha apuntat que s'han distribuït més de 13.000 armilles antipunxades lleugeres.

Crítiques dels sindicats dels Mossos
En un comunicat conjunt, SPC, SME-CCOO i CAT han criticat el procés 'arbitrari i injust' per a la concessió de distincions al cos durant el Dia dels Esquadres i han sol·licitat la constitució d'una comissió per al lliurament d'aquests reconeixements que tingui la seva participació, segons informa Europa Press.

Queixes del PP
El PP de Sant Cugat s'ha queixat perquè l'equip de govern ha convidat el grup municipal a l'acte amb menys de 24 hores d'antelació. El president del PP de Sant Cugat, Jordi Carreras, considera 'una autèntica falta de respecte als grups municipals' que es convoqui a un acte amb tant poc de temps, ja que afecta la participació dels partits en actes públics.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.