Els nens de l'Escola Fusió protagonitzen una cantada infantil de caramelles


  • Comparteix:

La coral infantil de l'Escola Fusió ha donat la benvinguda a la primavera amb una cantada de caramelles que ha recorregut aquest dijous el centre i que suposa la recuperació d'una cantada d'aquest tipus de cançons a càrrec d'un cor infantil local. Una vintena de nens ha interpretat diversos temes tradicionals catalanes als santcugatencs que passejaven pels principals carrers del municipi.

Acompanyats pels seus pares i d'un cistell amb què recollien caramels, els nens i nenes de la coral infantil de l'Escola Fusió s'han sumat per primera vegada a la tradició de cantar caramelles per Setmana Santa, una tradició que fins ara només havien seguit cors adults. 'Benvinguda, primavera', 'Bon temps', 'Els rigodons' i 'Joan del riu' han estat les cançons que han interpretat els petits cantaires per diversos carrers de la ciutat. Els nois preguntats per Cugat.cat han explicat com s'han preparat i el significat d'aquest tipus de cançons.

Nens

És una tradició catalana. Penges una cistella d'un pal i toques la porta de cases i a vegades et deixen caramels. / Les hem cantades a l'escola.

De la seva banda, la directora de la coral, Mercè Pérez, ha explicat que han volgut promoure aquesta iniciativa per donar a conèixer aquestes tradicions entre els més menuts.

Mercè Pérez

No ho havíem fet fins ara i creiem que és una iniciativa bonica explicar als nens quina és aquesta tradició.

La cantada ha arrencat a l'ajuntament i després s'ha desplaçat a la plaça d'Octavià. Des d'allà, la coral s'ha dirigit al carrer de Santa Maria i l'última actuació ha tingut lloc a la plaça de Barcelona.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.