Hemav reclama regular els avions no tripulats civils per fer front a la prohibició


  • Comparteix:

L'empresa d'avions no tripulats Hemav, cofundada pel santcugatenc Àlex Gomar, reclama amb urgència una regulació específica d'aquest tipus d'aeronaus per permetre el seu ús comercial i segur, que ha quedat restringit en l'àmbit civil a tot l'Estat espanyol. L'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) ha emès un comunicat en el qual recorda que està prohibit el vol de drones civils amb finalitats comercials o professionals davant la proliferació d'aquest tipus d'aparells.

La restricció és fruit de la manca d'una regulació específica que permeti aquest tipus de naus civils operar amb seguretat. De fet, fins ara les empreses del sector han funcionat amb normalitat, però l'augment d'aquest tipus d'aeronaus entre sectors no professionals ha fet que l'AESA hagi endurit la prohibició.

Davant aquesta situació, Gomar ha reclamat amb urgència una regulació específica que s'articuli entorn la seguretat tècnica, operacional i legal.

Àlex Gomar

Estem demanant a crits la regulació perquè aquest comunicat ens obliga a cancel·lar i aturar totes les operacions i la facturació.

Gomar també reivindica que empreses com la seva siguin transitòriament homologades per poder continuar amb l'activitat comercial mentre no arriba la regulació definitiva, que a finals de desembre pot tenir un primer esborrany.

De fet, el nou comunicat d'AESA implica que Hemav hagi parat o cancel·lat la seva activitat i projectes per evitar actuar en un marc d'il·legalitat.

Gomar ha explicat que, a l'espera d'una regulació específica, hauran de reorientar la seva activitat cap a la recerca o limitar-la a espais tancats, les dues úniques situacions que permet la normativa.

Àlex Gomar

El nostre futur a curt termini el veiem fotut perquè hem de canviar el pla estratègic i ens hem de reubicar. Per recerca o vol a espais tancats es pot operar.

Hemav ha gravat imatges aèries de diferents poblacions catalanes com Barcelona i treballa en un projecte per enregistrar Sant Cugat des de l'aire per a un vídeo de promoció turística.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.