Cugat.cat analitza el 'boom' de centres de ioga a la ciutat


  • Comparteix:

La crisi i un major coneixement de la tradicional disciplina física i mental del ioga han portat més gent a la recerca de l'equilibri i el benestar intern. Aquesta tendència i la possibilitat d'adaptar aquesta disciplina originària de l'Índia a tot tipus de públic han convertit Sant Cugat en una ciutat on han proliferat els espais que ofereixen aquest producte tan atractiu.

El mestre Carles Claramunt, pioner a la ciutat des de 1978 i fundador de l'Institut de Ioga Carles Claramunt, ha destacat que la demanda social ha crescut els darrers anys i explica que la gent no només busca anar al gimnàs a posar-se en forma. Ara, afirma, va més enllà i intenta trobar l'equilibri.

Carles Claramunt

Cada vegada hi ha més estrés i més desequilibris. La gent busca l'equilibri físic, psíquic i energètic.

La professora Paula Bande, una de les responsables del Kaivalya Yoga Studio, ha destacat que aquesta disciplina s'ha vist afavorida per la situació de crisi i perquè la gent ja ha normalitzat el ioga, en part diu Bande, gràcies als mitjans de comunicació.

Paula Bande

Ara, gràcies als mitjans de comunicació, la gent ho ha incorporat dins de la seva vida quotidiana i ho ha normalitzat.

El públic que practica ioga ho fa per diferents motius. Hi ha les persones que simplement busquen posar-se en forma, d'altres que volen treballar els problemes musculars i d'altres que busquen aprendre a relaxar-se. És el cas de l'alumna de Kaivalya, Montse Giralt, que ha acabat fent ioga després de passar per altres a ctivitats.

Montse Giralt

Volia provar el ioga per anar més enllà en el tema de la relaxació i estic notant molts canvis.

Els mestres de ioga coincideixen que, després d'una època d'abundància, la crisi ha portat a la recerca del benestar intern i això ha convertit el ioga en un producte molt atractiu.


about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.