SCAPS rep 50.345 euros per apuntalar els seus projectes solidaris


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha renovat aquest dimecres el conveni de col·laboració amb l'associació Sant Cugat Amb el Poble Sahrauí (SCAPS), un acord pel qual el consistori aportarà 50.000 euros per als projectes solidaris que impulsa aquesta entitat. El tracte s'ha formalitzat a la casa d'acollida que l'associació té a Volpelleres, un acte que ha servit per agrair la implicació de la ciutat amb el Sàhara Occidental però també per alertar de les dificultats cada vegada més grans amb què es troba l'entitat solidària per aconseguir finançament.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha visitat l'anomenada 'Casa de l'Esperança', un centre d'acollida que atén infants sahrauís malalts que no poden rebre assistència mèdica a la seva zona d'origen. El pis, ubicat a Volpelleres, està en funcionament des del 2010 i des d'aleshores l'han visitat 26 nois i noies. Conesa ha conversat amb els infants i ha signat la renovació del conveni de col·laboració. L'alcaldessa ha ressaltat el fet que els santcugatencs que conviuen amb ells també aprenen de la seva cultura.

Mercè Conesa

Com a ciutat hem de poder continuar aquest projecte. Aquests nois i noies estan contents de ser aquí però nosaltres també aprenem d'ells.

De fet, 43.845 euros es destinaran al lloguer i les tasques de manteniment d'aquesta casa, mentre que els 6.500 euros restants aniran a parar a la Tarbia Kalil Ibrahim Aimar, una escola infantil ubicada als camps de refugiats sahrauís d'Algèria.

Malgrat aquesta quantitat, SCAPS alerta de la cada vegada més difícil recerca de finançament. De totes maneres, la seva presidenta, Neus Bosch, ha destacat la tasca que fan els voluntaris i ha explicat que el seu nombre ha augmentat.

Neus Bosch

Hem de donar les gràcies al grup de voluntaris, que cada vegada són més.

Bosch ha afegit que el suport del consistori és un dels més importants que reben. A banda, també cal tenir en compte les activitats que organitza el SCAPS pel seu compte, com el cuscús solidari de festa major, i les ajudes puntuals que reben de determinades empreses o institucions.

A tot l'Estat espanyol hi ha vuit cases que acullen infants d'aquesta procedència. D'altra banda, SCAPS ja està preparant el programa 'Vacances en pau' de l'estiu. L'associació, que està buscant famílies d'acollida, voldria arribar a 10 nens i doblar així el nombre que va venir durant l'any passat.

Sant Cugat i la Daira d'Argub, al Sàhara Occidental, estan agermanades des del 2000.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.