Sebastià Serrano: 'El paper de la infermeria és clau en la cura dels malalts'


  • Comparteix:

La figura de l'infermer o infermera és clau en el tractament del malalt i pot contribuir de forma notable en el procés de curació. Aquest ha estat un dels missatges que ha posat sobre la taula aquest dilluns el catedràtic de lingüística de la UB Sebastià Serrano, en una conferència sobre aquests professionals a l'idcsalud Hospital General de Catalunya (HGC). La xerrada s'ha inclòs en el actes del centre sobre el Dia Mundial de la Infermeria.

Una sala d'actes plena ha donat la benvinguda a la Primera Jornada de l'idcsalud HGC, dedicada en aquesta edició a la disciplina infermera. La xerrada inaugural ha anat a càrrec del catedràtic de lingüística de la UB, Sebastià Serrano, que ha subratllat l'important paper que juga l'infermer o infermera durant l'etapa del malalt a l'hospital.

Sebastià Serrano

Els seus coneixements cada vegada són més grans. Les infermeres desenvolupen unes pràctiques que les fa unes persones indispensables.

Serrano, guardonat amb la Creu de Sant Jordi i autor de nombroses publicacions, ha destacat que en la formació d'aquests professionals és cabdal la bona comunicació amb el pacient.

Sebastià Serrano

La bona comunicació entre l'infermera i el pacient, fa que els pacients tinguin menys incertesa. I seguiria més els consells mèdics.

La xerrada de Serrano ha estat el tret de sortida d'una jornada marcada també per una taula rodona sobre l'autonomia personal i la interdependència. Professionals del sector han assistit a la trobada, emmarcada en el Dia Mundial de la Infermeria.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.