La Caravana d'Educació Viària de Mapfre forma 455 infants santcugatencs


  • Comparteix:

La Caravana d'Educació Viària ubicada aquesta setmana al Parc de Ramon Barnils ha acollit aquest dimarts la visita dels alumnes de 6è de primària de l'escola Gerbert d'Orlach. Els infants han posat en pràctica valors i pautes de conducta per aprendre a circular i moure's de forma responsable i segura.

L'objectiu principal de la Caravana és doble. D'una banda, iniciar els alumnes en el coneixement de la senyalització del trànsit i de les marques viàries. De l'altra, ensenyar-los a identificar possibles situacions de perill a fi d'evitar-les en la vida real. Un dels actius de la Caravana és que també aporta els coneixements adequats assajant en situacions reals. Durant la setmana, els nens i les nenes aprenen comportaments i actituds cíviques a l'entorn viari a través de l'ensenyament teòric i pràctic de la seguretat viària.

La Caravana té una aula formativa on els escolars, en la seva qualitat de vianants, conductors i viatgers, reben formació teòrica sobre els conceptes bàsics de circulació que han de tenir en compte. Aquestes sessions formatives les imparteixen monitors especialitzats en seguretat viària. També es fan sessions pràctiques en un circuit de karts elèctrics, on es plantegen situacions reals, en les quals el nen o la nena es poden trobar en el seu entorn més proper.

Aquesta és la quarta edició de la iniciativa a la ciutat, una activitat que forma part del Pla de Dinamització Educativa i que promou l'Institut de Seguretat Viària de la Fundación Mapfre amb la col·laboració de la Federació Catalana d'Automobilisme. El director d'Oficina de Mapfre, Andrés San José, ha explicat a Cugat.cat que la iniciativa pretén promoure la bona convivència als carrers, la seguretat i els bons hàbits, sobretot entre els nens.

Andrés San José

El que pretén és promoure la convivència als carrers, la seguretat i els bons hàbits, sobretot amb els nens.

Aquesta activitat, que compta amb la col·laboració de la Policia Local i del Servei Català de Trànsit, la realitzen alumnes de 6è de primària de sis centres escolars de Sant Cugat. El regidor de Seguretat, Francesc Carol, ha dit que l'activitat és important perquè 'permet donar lliçons d'educació viària als nens perquè coneguin les limitacions que tenen com a vianants i perquè seran futurs conductors'.

Francesc Carol

Ens permet donar lliçons d'educació viària als nens perquè han de conèixer les limitacions que tenen com a vianats i perquè seran futurs conductors.

Les escoles públiques Joan Maragall i Pi d'en Xandri, i els col·legis Àgora, Europa i La Farga són els centres educatius que s'han sumat a la 4a Caravana d'Educació Viària.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.