Pla d'Inclusió: el 30% dels santcugatencs té problemes per arribar a finals de mes


  • Comparteix:

El 30% dels santcugatencs enquestats pel Pla d'Inclusió Social reconeix que té problemes per arribar a final de mes i prop d'un 45% assegura que no pot estalviar. Aquestes són algunes de les dades que ha revelat la consultoria MIT, una de les responsables d'aquest projecte, durant la seva presentació a la ciutadania. L'acte, que ha tingut lloc aquest dimarts a l'ajuntament, també ha servit per alertar que la Floresta i les Planes són les zones més afectades per la pobresa a Sant Cugat.

Identificar, intervenir i prevenir. Aquesta és la metodologia que es marca el Pla d'Inclusió Social, un projecte que ha nascut amb la voluntat de rescatar les persones excloses socialment a causa de la seva situació precària. Tot i que el pla ja es va presentar i aprovar al ple del març passat, el consistori ha acollit una presentació pública per explicar-ne els eixos bàsics a la ciutadania.

En aquesta ocasió, els assistents han pogut conèixer algunes de les dades de la recerca que va elaborar la consultoria MIT amb relació a aquest pla. Així, la meitat dels santcugatencs que va canviar d'habitatge al 2013 (5,6%) ho va fer per motius econòmics. En aquesta línia, un 30% dels enquestats reconeix tenir problemes per arribar a finals de mes, mentre que prop del 45% lamenta no poder estalviar gens. Segons la directora del MIT, Blanca Moreno, són indicadors que evidencien que la pobresa també està afectant la classe mitjana. Pagar l'habitatge i l'alimentació, ha dit, són alguns dels problemes més freqüents.

Blanca Moreno

Algunes de les respostes que ens van dir és que cada vegada costa més arribar a finals de mes i pagar l'habitatge i l'alimentació.

D'altra banda, l'estudi posiciona les Planes i la Floresta com les zones del municipi més afectades per la crisi. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha reconegut que moltes d'aquestes dades no li agraden però ha encoratjat tots els agents socials locals a treballar per millorar la situació. De fet, Conesa ha assegurat que es tracta d'un pla que es posa en marxa gràcies al compromís del teixit associatiu santcugatenc.

Mercè Conesa

Si no tinguéssim aquestes mans, aquests braços, aquesta voluntat, tot això no es podria fer. Qui fa la feina cada dia són els voluntaris de les associacions.

L'impacte de l'atur sobre els majors de 55 anys i el desconeixement de molta gent dels recursos de què disposen les administracions locals per donar suport són altres de les realitats que ha detectat l'estudi. La presentació del Pla d'Inclusió Social ha tingut lloc aquest dimarts a la sala de plens de l'ajuntament on hi han assistit una quarantena de persones.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.