El 1r 'FesCamp' dóna un nou impuls a Mira-sol


  • Comparteix:

El medi ambient i la sostenibilitat han protagonitzat aquest dissabte la 1a edició del Festival d'Art, Comunitat i Medi Ambient 'FesCamp', organitzat pel col·lectiu Mira-sol, fem ambient!. Diverses activitats i tallers que exploren els conceptes de biodiversitat, residus i memòria rural han reunit pares i fills al Casal de Mira-sol per plantejar diverses propostes per fer del barri un espai més sostenible i acollidor.

Tallers d'elaboració de mobiliari amb palets de fusta reciclats, reciclatge de roba per fer bosses i complements, i tastets d'horts en família són algunes de les propostes que ha portat aquest 1r 'FesCamp'. Es tracta d'una jornada per reflexionar i posar en comú diversos projectes per millorar Mira-sol, que l'organització ja ha avançat que tindrà una segona edició.

Aquest projecte va començar el gener després que el col·lectiu Mira-sol, fem ambient! contactés amb diverses associacions i entitats perque aquestes plantegessin projectes per al barri. Després es van exposar totes les propostes i se'n van escollir set. Aquestes idees han culminat en la jornada d'aquest dissabte i s'han exposat al Casal de Mira-sol.

La coordinadora del projecte, Marina Casals, ha explicat que els set projectes que s'han presentat volen fer reflexionar les persones i proposar solucions als diversos problemes plantejats.

Marina Casals

Han hagut set projectes que s'associen a set artistes i a set col·lectius del barri. La idea és que cadascun dels projectes reuneixi reflexió, una acció i una proposta de cara al futur per al barri.

A la jornada festiva també ha assistit el president del consell de barri de Mira-sol i tinent d'alcalde de Participació Ciutadana, Francesc Carol, que ha destacat que aquesta festa pretén repensar totes les activitats del Casal de Mira-sol.

Francesc Carol

És molt interessant perquè es tracta d'una activitat de respecte al medi ambient i d'educació. Aquesta jornada sorgeix del consell de barri de Mira-sol mitjançant la iniciativa Mira-sol, fem abient!. És una manera de repensar el casal.

Els participants del 'FesCamp' han estat l'escola Catalunya, l'associació de veïns de Can Mates, l'associació de veïns de Mas Gener, l'escola Turó de Can Mates, l'escola Ciutat d'Alba, l'institut Leonardo da Vinci i l'associació de veïns de Sant Joan de Mira-sol. Tots aquests centres i organitzacions han comptat amb la direcció d'un artista per elaborar el projecte i la seva posada en pràctica.

La jornada ha comptat amb un dinar popular ecològic i diverses actuacions musicals.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.