La 14a Nit de l'Art es marca el repte de captar més visitants de fora


  • Comparteix:

27 espais artístics se sumaran a la 14a Nit de l'Art d'aquest dissabte, una edició que vol traspassar fronteres i captar més públic de fora de la ciutat, en el marc del Sant Cugat Experience i l'Any Pere Formiguera. Una nit en què els espais d'art obren fins a mitjanit acompanyats d'activitats, en una proposta que representa per als galeristes una oportunitat única de reivindicar i difondre l'art local entre els santcugatencs i la resta de visitants.

Galeries i tallers d'art obriran les seves portes en la nit més important per a l'art local. Aquests espais mostraran les seves exposicions, oferiran visites guiades i tasts gastronòmics, entre moltes altres propostes. El mateix Museu del Monestir també farà alguna activitat al llarg de la jornada.

La presentació d'aquesta ja tradicional iniciativa ha tingut lloc aquest dimarts a la Casa de Cultura, un acte on els artistes han reconegut la dificultat que la gent s'interessi per l'art avui dia. Tot i així, s'han mostrat confiats en aprofitar aquesta jornada per mostrar el valor de l'art santcugatenc. Atreure més visitants de les ciutats de l'entorn és un dels altres objectius que es plantegen en aquesta edició, tal com expliquen Lluís Ribas (Espai d'Art Lluís Ribas), Laura Jener (DTerra) i Cristina Villar (Context).

Galeristes

Ens agradaria una festa que traspassés les muralles del Monestir. / Ja ve gent de Sant Quirze, Sabadell, Barcelona, etc. / La gent s'apropa cada vegada més a una activitat com aquesta.

La 14a Nit de l'Art recupera el Tiquet Art, desaparegut en les últimes edicions. En els espais participants hi haurà una butlleta que cal omplir-la amb 10 segells de diferents centres per optar al sorteig de tres sopars, dues entrades dobles a un espectacle de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP) i dues més a un del Teatre-Auditori.

L'edició d'enguany s'emmarca en el Sant Cugat Experience, un conjunt de propostes encaminades a mostrar l'atractiu turístic de la ciutat. També se situa en l'Any Pere Formiguera, que agrupa les activitats que tindran lloc en els propers mesos per homenatjar el fotògraf, desaparegut ara fa un any. El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha destacat la projecció internacional de l'artista i ha assegurat que un projecte com aquest era imprescindible.

Xavier Escura

La Nit de l'Art, com no podia ser d'una altra manera, havia de fer un reconeixement a la figura de Formiguera.

La Nit de l'Art també inclourà la presentació de la instal·lació del tapís 'Vibracions' de Mercè Diogène, que s'exposarà a partir d'aleshores a l'ajuntament.

about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.