Exposició: 'Cuba. 1898. De colònia a nova República'

Hora: 10:30h exposicions

Del 28 de novembre al 21 d'abril. Inauguració d'exposició: 28 de novembre a les 19 h.

El procés d'emancipació cubà va tenir un gran impacte al nostre país, i les posicions dels catalans d'aquí i d'allà van ser, sovint,contraposades. El procés d'independència cubà no només va constituir una lluita per l'alliberament d’una nova nació, sinó, i moltprincipalment, una lluita de caire social, en què criolls i esclaus es van aliar en l’esperança d'un nou futur.

L'exposició ens mostra l'evolució de la guerra d'independència i els primers anys de la República de Cuba, a través d'un bon nombre de peces documentals i d'objectes originals, alguns dels quals totalment inèdits.

D'entre les peces que es presentaran, cal destacar documents autògrafs del 'generalísimo' Màximo Gómez o d'Antonio Cánovas del Castillo, tots dos personatges clau en el procés d'independència de Cuba. Així mateix, s'exposarà l'estelada més antiga que es conserva (feta l'any 1915 i que van dur al front un grup de catalans combatents a la Primera Guerra Mundial). Cal recordar que aquesta bandera es va inspirar en la bandera cubana i el seu procés d'independència del llavors imperi espanyol.

Horari
- Dimarts a dissabte: de 10:30 a 13:30 h i de 16 a 19 h
- Diumenges i festius: de 10:30 a 14:30 h
- Dilluns: Tancat

Data: Del dimecres 28 de novembre fins al diumenge 21 d'abril, 10:30h
Lloc: Museu del Monestir
Organitza: Ajuntament

  • Comparteix:

TROBA LA TEVA ACTIVITAT
Aconsegueix els vídeos de Cugat TV en DVD

Mira el catàleg de la Botiga de cugat.cat