Lliurament del Memorial Joan XXIII per la Pau 2018 i de la 3a Menció Frederic Roda

Hora: 18:30h societat

La Universitat Internacional de la Pau, amb seu a Sant Cugat, i l'Institut Víctor Seix de Polemologia lliuren a la Casa Duran de Sabadell, el Memorial Joan XXIII per la Pau 2018 i la 3a Menció Frederic Roda.

Distincions:
- Lliurament del Memorial Joan XXIII per la Pau 2018 a la Comunitat de Pau de San José de Apartadó i Javier Giraldo (Colòmbia). Giraldo ha rebut la distinció 'pel seu incansable treball d'acompanyament i suport a les comunitats camperoles a Colòmbia, en la defensa de la terra i del dret a la vida'. També se'l lloa per ser 'promotor d'experiències de pau i defensa dels drets humans en ambients de conflicte armat i de desigualtat social'.
- Lliurament de la 3a Menció Frederic Roda a Pep Ribera, mort l'agost passat, per haver creat Agermanament, considerada la primera ONG catalana, que estrenyia llaços entre Catalunya i Xile. També per impulsar la creació d'iniciatives per la pau com el centre de recerca CIDOB i l'Associació Catalana de Solidaritat i Ajut als Refugiats.

Els premis seran recollits per Javier Giraldo, el qual ha acompanyat a la Comunitat de Pau de Colòmbia des de la seva creació, i per un familiar de Pep Ribera.

L'acte comptarà també amb la presència d'Arcadi Oliveres, president de la Unipau; Montserrat Salvat, presidenta de l'Institut Víctor Seix de Polemologia; Joan Botam, vocal de l'Institut Víctor Seix de Polemologia; i Maties Serracant, alcalde de Sabadell.

Data: divendres, 1/mar, 18:30h
Lloc: Casa Duran (c. del Pedregar, 7 - Sabadell)
Organitza: Universitat Internacional de la Pau (Unipau) i Institut Víctor Seix de Polemologia

  • Comparteix:

Aconsegueix els vídeos de Cugat TV en DVD

Mira el catàleg de la Botiga de cugat.cat