Foto: Maria Cadillo / 'El nostre pa de cada dia' (detall), 2021
Inauguració i presentació de l'exposició: 28 d'octubre, a les 18 h. A càrrec dels membres del col·lectiu Firart: Activitat amb aforament limitat. És necessària la confirmació d'assistència a través del correu: secretaria@firart.cat
Exposició a cura de Rosario Chincha Duran i Carolina Camañes. El pa esdevé el protagonista d'aquest projecte de Firart, no només el pa entès com a aliment que ens hem cruspit avui per esmorzar o per dinar, i que podem representar en pintura o a través de qualsevol altra tècnica artística, sinó també entès com a l'element que ens recorda el caràcter cíclic del dia a dia de tot ésser humà. El pa representa la vida, el pa és cultura. El pa és art.
Des de fa uns 8.000 anys que els humans hem transformat cereals en farina, i la farina en pa. L'evolució del pa s'ha donat gràcies als ferments i a altres afegits que s’han anat incorporant, així com també als costums i maneres de viure de la gent, convertint aquest procés d'elaboració en una rutina diària. L'experiència transforma les nostres vides. El pa d'avui en dia es pot menjar sol o sucat amb oli, amb sucre, o amb tomàquet i si és torrat, molt millor. El pa és com una il·lusió, com també ho és el treball artístic. Unir, combinar i complementar és una forma de fer art.
Amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat.
Del 28 d'octubre al 4 de desembre de 2021.
Horari
- De dilluns a dissabte, 10 a 14 h i de 17 a 20 h
- Diumenge tancat
Lloc: Sala d'exposicions de la Casa de Cultura
DATA: Del dijous 28 d'octubre fins al dissabte 4 de desembre, 10:00h
LLOC: Casa de Cultura
ORGANITZA: Firart
Lloc: Sala Clavé - La Unió (av. de Josep Anselm Clavé, 13-17)
Lloc: L'Ateneu (av. de Gràcia, 16)
Lloc: Biblioteca Central Gabriel Ferrater