El Pacte per la Nit ha mort, Trona sobre la seva tomba


  • Comparteix:

Mai no vam signar el mal anomenat Pacte per la Nit perquè entenem que l'únic que pot garantir el dret al descans dels veïns que no els agrada la música és l'existència de l'Espai Musical autogestionat que fa 20 anys que reivindiquem. Qui no hagi estat movent un sol dit perquè aquest equipament es faci realitat no té autoritat moral, ni política, ni cívica per imposar res.

D'altra banda, aquest 'pacte' mai ha estat un pacte entre els diferents actors implicats, sinó més aviat una cortina de fum darrera la qual l'Ajuntament ha anat aplicant la seva erràtica política cultural de manera unilateral: imposició de limitadors que ha de pagar l'organització, ubicacions inexplicablement allunyades del centre, restriccions, canvis d'última hora, improvisació, ineficàcia, clientelisme, autoritarisme i sobretot silenciament antidemocràtic dels veïns que pensem diferent. Quan només una de les parts pot variar les condicions a plaer no és un pacte, és una altra cosa.

El fet que una entitat o un grup de veïns que vol organitzar un concert hagi de destinar més diners a pagar el lloguer d'un limitador que als músics que hi han de tocar parla per si mateix. Aquest Ajuntament no només odia la cultura popular sinó que veu directament qualsevol manifestació cultural que no controli com a enemiga; la doble vara de mesurar en actes de l'Auditori o les JNC on no hi havia limitador n'és la prova irrefutable.

Fraga Iribarne ho va dir: 'La calle es mía'. Mercè Conesa no ho diu però ho ha posat en pràctica cada cop que n'ha tingut ocasió. Si algú creu que amb aquesta cacicada Sant Cugat guanyarà en tranquil·litat s'està equivocant de mig a mig perquè mentre no hi hagi justícia no hi haurà pau.

DISSIDÈNCIA SÒNICA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.