Els resultats de les eleccions del 21-D a Sant Cugat


  • Comparteix:

Les eleccions del 21-D a Sant Cugat ens han deixat uns resultats interpretables segons pugui convenir a qui analitzi els mateixos. Queda clar, però, que en clau santcugatenca va guanyar l'independentisme.

La participació va ser espectacular i va arribar a superar el 87%. Per tant, podem dir que aquesta xifra rècord ens mostra una clara radiografia dels espais ideològics en els que es mouen els santcugatencs i santcugatenques. El 50,06% de l'electorat va votar les forces que composaven Junts pel Sí les passades eleccions al Parlament de Catalunya de 2015 i que en aquell moment van obtenir el 47,91% dels vots. No passa desapercebut l'augment dels vots a Ciutadans, que passen d'un 17,60% al 2015 a un 22,67% al 2017, essent la segona força política més votada a la ciutat.

Al meu entendre, fer un anàlisi dels resultats en clau prospectiva de cara a les eleccions municipals de maig de 2019 és una mica arriscat, ja que cal contextualitzar molt bé cada comesa electoral i la clau local sempre supera tota lògica perquè les relacions són més properes amb els candidats i candidates i les experiències de proximitat poden fer variar el vot de forma important.

Ciutadans ha obtingut un resultat molt important a Sant Cugat, però Inés Arrimadas no serà la candidata a l'alcaldia de Sant Cugat del Vallès. JuntsXCat ha obtingut la victòria a la ciutat de Sant Cugat, però Carles Puigdemont no serà el candidat a l'alcaldia de Sant Cugat.

Al meu entendre, els candidats i candidates que cada formació política local posi al capdavant per la lluita per l'alcaldia de Sant Cugat al maig de 2019 serà determinant per decidir el vot i no només serà important el o la cap de llista. En unes municipals entren en joc per guanyar vots molts altres factors locals i de relacions.

Potser hi ha sorpreses.

JOAN CARLES DE BLAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.